Team West wint finale Stadsdelenkampioenschap Leiden

Woensdag 30 oktober 2019. Een grote dag was aangebroken. Menig hartje van jeugdige Leidse  schakertjes stond op  sneller kloppen! Het was de dag van de Grote Finale van het Stadsdelenkampioenschap van Leiden voor kinderen van de basisscholen. E.e.a in het kader van Heel Leiden Schaakt, een voortvloeisel uit het 100-jarige bestaan van SV Philidor. De gemeente Leiden, Libertas, Philidor en het Leids Schaak Genootschap waren een samenwerkingsverband aangegaan.   

In 2 voorronden op 9 en 16 oktober waren de teams definitief vastgesteld. Ieder team bestond uit 6 spelers: 3 in de leeftijd van Groep 1 t/m 6, 3 in de leeftijd van Groep 7 en 8. Team West was geheel LSG-gekleurd; op bordvolgorde: 1. Tobias Persson 2. Diana Chitimia 3. Ilya Sigida 4. Elyas Nyoto 5. Benjamin van Haastert 6. Mats Vermeer.

Verder zat van ons Dhruv Kumar aan bord 6 van Team Zuid-Oost; en voor Team Zuid-West: bord 1. Saleh Tleis 2. Baruch van Rijn en aan bord 6. Makaio den Os. Met name waren Team Noord, Zuid Oost en West behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Dat onze Leidse schakertjes serieus worden genomen bleek uit de betoverende trouwzaal, welke voor deze finale door de Gemeente Leiden ter beschikking was gesteld.

voorgevel Stadhuis aan de kant van de Breestraat

via deze statige trap betraden de spelertjes de speelzaal; wat een grandeur!

De speelzaal was gehuld in een serene rust, welke af en toe onderbroken werd door een deuntje van de beiaardier van dienst.

wat een sprookje dat onze kinderen hier konden schaken

Er werd niet getrouwd vanmiddag. Hier gaven 4 Stadsdelen Teams elkaar het Ja-Woord.

het buffet was prima verzorgd en stond gereed

Dhruv Kumar komt zich aan de inschrijftafel bij meester Henk aanmelden

Nadat organisator Jetze Heun iedereen van harte welkom heette, legde wedstrijdleider Guido de spelregels nog eens uit. Vervolgens werd het startsein gegeven.

links Team Zuid-Oost, rechts Team West

nu vanaf de andere kant

links Team Zuid West, rechts Team Noord

links Team Noord, rechts Zuid West

Er werd dubbelrondig gespeeld met 12 minuten p.p.p.p. + 10 seconden vanaf zet 1. Halverwege het toernooi had Team West zich serieus kandidaat gesteld voor een podium plek. Alle opties lagen nog open. Hier en daar werd 3-3 gespeeld hetgeen Team West in de kaart speelde.

Elyas “slaat” een paard

West (l) – Noord

Team West beschikte  over een sterke “onderbouw”. Bovendien kon hun bovenbouw redelijk gelijke tred houden met hun tegenstanders.

 

Topduel Daniel Vijver tegen Tobias

Deze partij liep lang door vanwege taai verzet van Tobias. Uiteindelijk was mat niet meer te vermijden.

rechtsvoor Mats Vermeer

Saleh Tleis-Tobias; meester Chiel ziet toe op de verrichtingen van de leerlingen uit Stap 2

Het zonnetje scheen regelmatig vrolijk naar binnen.

Links Noord, rechts Zuid Oost

Toen de laatste ronde gespeeld was brak snel de prijsuitreiking aan.Leidse wethouder Ashley North, die Duurzaamheid, Mobiliteit&Beheer Openbare Ruimte in zijn portefeuille heeft, kwam de trofeeën uitreiken.

Op de 4e plaats : Team Zuid West:

Op de 3e plaats was geëindigd: Team Zuid-Oost:

Team Zuid-Oost: 3e plaats

Op de 2e plaats was geëindigd Team Noord:

2e plaats Team Noord

En op de 1e plaats Team West:

we are the champions: vlnr: Tobias, Diana, Ilya, Benjamin, Mats en Elyas

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige Teamprestatie!!! Bordprijzen vielen ook nog eens Benjamin, Mats en Elyas ten deel!

Na afloop werd het winnende team geïnterviewd voor Radio Sleutelstad. Journaliste Reanne van Kleef stelde diverse vragen welke enthousiast door onze kinderen werden beantwoord.

foto: vader van Mats

Elyas doet zijn verhaal voor de luisteraars thuis

Op radio Sleutelstad, onder podcast, kunnen jullie de interviews beluisteren. Hier komt ook nog een artikel!

Stadsdeel West wint Leids schaakkampioenschap

 

Toen iedereen weer was vertrokken sloot de organisatie de deur. Het was al na zessen.

het sprookje was ten einde

We bedanken een ieder die deel uitmaakte van deze organisatie. Een speciaal woord van dank voor de Gemeente Leiden voor het beschikbaar stellen van deze betoverende lokatie.

Groeten, meester Rob