Talentendag 2016 daverend succes

Zaterdag 24 september 2016 was het zo ver! Toonaangevende topsportploegen uit Leiden mochten zich op de Beestenmarkt in hartje Leiden presenteren aan Jeugd, ouders en overige belangstellenden. Naast andere sportdisciplines mocht LSG zich op dit podium tonen e.e.a.  op grond van zeer aansprekende resultaten van het afgelopen seizoen.  

Dit evenement werd georganiseerd door Topsport Leiden met als doelstelling om een brug te slaan vanuit de Topsport naar het nog te ontdekken cq. reeds ontdekte Jeugdtalent!!!

Een mixture van LSG 1 senioren en LSG-Jeugdafdeling  had de handen inéén geslagen om een schaaksimultaan te organiseren voor jeugdige en oudere liefhebbers. Voor LSG1 waren de prominente toppers Mark van der Werf, Edwin van Haastert en Artur Pijpers aanwezig. Voor de Jeugdafdeling: Edwin van Haastert (dubbelrol), Eelco Kuipers, Henk van der Scheer, Chris Molsbergen en Rob Uittenbogaard.

Wij gingen reeds vanaf 12.00 uur van start.

Benjamin en Nathalie

Benjamin en Nathalie

Deze foto drukt de sfeer van deze happening ten voeten uit: in eerste aanleg voor kinderen, blije lachende gezichten van kinderen die plezier maken en ook niet onbelangrijk: mooi zonnig weer!!!

Meester Edwin ging als eerste van start met de simultaan.

dsc06740

Ook de ouderen kwamen aan bod.

Edwin in volle actie

Edwin in volle actie tegen Elliot uit Stap 2

Tussen de rondjes schaak door werd Edwin geïnterviewd ten overstaan van het publiek dat inmiddels was toegestroomd op de Beestenmarkt. Edwin: “in de nederlandse competitie behoren wij tot de absolute top en in europees verband hebben we afgelopen seizoen een 6e plaats bemachtigd, hetgeen uitzonderlijk was gelet op de overmacht in ratinggemiddeldes  van de meeste deelnemende teams. Wij zijn momenteel met onze jeugdafdeling actief op basisschool  De Zwaluw in de Stevenshof in Leiden. Wij kunnen best nog flink wat jeugd gebruiken om door te groeien. Voel je je uitgedaagd? Kom gerust eens vrijblijvend bij ons langs voor een paar proeflessen. Wij trainen tussen 18.30-20.00 uur”.

interview meester Edwin

interview meester Edwin

Het opgestelde tuinschaakspel was ook in trek bij de Jeugd.

met de grote stukken aan de slag

met de grote stukken aan de slag

Rond 14.00 uur was het de beurt aan nog zo’n topper van LSG 1. Arthur was nog fris en fruitig en liep in sneltreinvaart langs de inmiddels meer met deelnemers gevulde schaaktafels.

Arthur kreeg het druk

Arthur kreeg het druk

Arthur tegen het hele gezin

Arthur tegen het hele gezin

De jongens uit bovenstaande foto kwamen zo uit de net aangemeerde boot gelijk achter het schaakbord zitten. Zij kwamen uit Capelle a/d Ijssel en Sassenheim.

zittend tegen jong en oud

zittend tegen jong en oud

Ook onze eigen Jeugd werd geïnterviewd. Jonas Lindhout vertelde enthousiast: “ik heb het samen met mijn zus Lina reuze naar de zin bij LSG-Jeugd. Wil je ook eens komen schaken? Kom rustig kennismaken bij onze club!”.

Jonas geeft een prima interview

Jonas geeft een prima interview

Om 15.00 uur werden enkele Rio-gangers uit Leiden gehuldigd, waaronder Laurine van Riessen die op de Olympische Spelen dankzij knap stuurmanswerk een val wist te voorkomen in haar serie op de keirin.

Olympia-gangers gehuldigd

Olympia-gangers gehuldigd

Als laatste ging Mark van start. Als algemeen directeur van het bondsburau van de KNSB kweet hij zich tijdens het interview uitstekend van zijn taak om het schaken in al zijn facetten te promoten. M.b.t. de Jeugd: “jongeren gaan tegenwoordig zo vroeg mogelijk aan het schaken. Wij bevelen het schaken op de basisscholen van harte aan. Vanaf Groep 3 wordt volgens de Stappenmethode structureel les gegeven door schaakdocenten. Ook het scholieren kampioenschap van 6-9 jaar moedigt de allerjongsten aan om vroeg met schaken te beginnen!” Ook voorzitter Raoul van Ketel memoreert in een interview de uitzonderlijke prestaties van LSG 1 zowel in landelijk als in europees verband. Ook juicht hij dit initiatief van Topsport Leiden van harte toe. De Jeugd heeft de toekomst. Daar moet hard aan gewerkt worden.

Raoul benadrukt het belang van goede opleiding van de jeugd

Raoul benadrukt het belang van goede opleiding van de jeugd

 

hmmmmmmmm

tja dat kan ook!

meesters Rob, Eelco en Henk. Mark bedenkt een plan!

meesters Rob, Eelco en Henk. Mark bedenkt een plan!

David blijft als laatste over

David blijft als laatste over tegenover Mark

LSG-Jeugdlid David Tan blijft als enige over . Mark kan er bij gaan zitten en tankt wat brandstof bij. David legt hem het vuur aan de schenen. Uiteindelijk moet David na zwaar verzet buigen. Mark geeft David veel complimenten met zijn vertoonde creatieve spel!

David kwam sterk voor de dag

David kwam sterk voor de dag

Om 17.00 uur kwam een einde aan een zeer geslaagde boeiende zonnige dag.

Op de eerste plaats rest ons hulde voor de perfecte organisatie door Topsport Leiden (Tjeerd, Sissie en overige medewerkers), waardoor dit prachtige initiatief gestalte heeft gekregen!!! Op de tweede plaats de Jeugd: Benjamin, Nathalie, Baruch, Elliot, Jonas en David en de Jeugdafdeling.  En last but not least Mark, Edwin en Arthur. Mede door jullie geweldige inzet heeft de schaaksport die aandacht gekregen, welke het ten volste verdient!

Groeten/meester Rob