Sportmarkt verdiende meer bezoekers!!!

Een ochtend na de Nacht van Ontdekkingen ging de 1e Sportmarkt in Leiden op zondag 16 september om 12.00 uur van start.Hiermee werd een begin gemaakt van de Nationale Sportweek. Op de Sportvelden aan de Boshuizerkade, het Vijf Meibad en in de Vijf Meihal presenteerden tientallen Sportverenigingen zich aan het publiek. Hier konden Leidenaren ontdekken welke sporten er in Leiden te beoefenen zijn, maar ondanks het mooie weer en de inzet van de verenigingen en organisatie, bleef het aantal bezoekers beperkt. De organisatie was in handen van de Stichting Sport in Beeld, PRIMA Events, Gemeente Leiden en Topsport Leiden.

Namens LSG waren namens de Kampioensploeg van afgelopen seizoen Mark van der Werf, Edwin van Haastert en Arthur Pijpers beschikbaar voor het geven van simultaanschaak. Namens LSG-Jeugd de meesters Henk en Rob.

Mark neemt het op tegen Ilya, Benjamin en Natalie

Sander (midden) geflankeerd door zijn ouders leggen Mark het vuur aan de schenen

In de tussentijd ontving meester Henk liefhebbers voor de schaakpuzzel. Onder de goede oplossers worden 3 Jeugdlidmaatschappen LSG verloot!!!

de opgave was mat in 5; dit kostte menigeen behoorlijk hoofdbrekens

Om 13.00 uur deed Paul Dirkse, de Leidse wethouder van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid, een welkomswoord, waarin hij het belang van bewegen onderstreepte.

Meester Rob zag nog een prominente politicus/bestuurder uit de Leidse politiek. Het was burgemeester Henny Lenferink, die prompt door meester Rob werd uitgenodigd voor een partijtje schaak. Daar ging hij spontaan op in. Het werd met de witte stukken een 1 tegen 1 duel tegen onze Landskampioen Edwin van Haastert. Meester Edwin wist dat de burgemeester een schaakachtergrond had!

de opening was veelbelovend

Inmiddels in het middenspel beland liet onze burgemeester een ontspannen glimlach zien.

Henri was tevreden over de stelling

Weldra drong het tot de omstanders door dat de burgemeester met een bijzondere verrichting bezig was.

hangt er een sensatie in de lucht?; voorzitter LSG/Raoul van Ketel kijkt met bewondering toe

iedereen kijkt blij verrast over de stelling die de burgemeester op het bord tovert

Vakkundig serveert Henri de partij uit en levert hiermee een fantastische prestatie. In de Nacht van Ontdekkingen zou hij hiermee De Ontdekking van de Nacht geweest zijn!!!

Raoul geeft simultaan; opa van Haastert kijkt toe

Nora Yeh (l) wist een zeer verdienstelijke remise tegen Raoul te behalen!rechts Ilya in gepeins

Ilya krijgt privé-les van Arthur

Ilya geeft zelf les aan beginnende Katwijkse jongeman

Meester Edwin gaf nog een boeiend interview over LSG aan Sleutelstad; jullie kunnen dit terug zien op:

Leidse Sportmarkt verdiende meer bezoekers

Om 16.00 uur kwam er een eind aan een leuke sporthappening. Wellicht volgend jaar meer sportliefhebbers!!!

Wij bedanken Mark, Edwin, Arthur, Henk en Rob voor hun inzet. En natuurlijk ook alle kinderen en ouders die bij ons een partijtje kwamen schaken.

 

 

Groeten/meester Rob