spannende JCC/D om 2e plaats; LSG/C zonder te spelen Kampioen

Op zondag 22 mei 2022 organiseerde SV OEW de JCC/D voor viertallen van clubs van de Leidse Bond. Het werd om de plaats spannend.

Namens LSG Jeugd zag ons viertal/D  in bordvolgorde er als volgt uit: 1. Elyas Nyoto; 2. Christiaan van Beek; 3. Benjamin van Haastert; 4. Cinar Ergincan. Het ging om kinderen geboren in 2010 of later. Het speeltempo: 25 min p.p.p.p. + 10 sec extra per zet vanaf zet 1.

Naast LSG deden mee: OEW/Leiden, Voorschoten en Kennemer Combinatie. Laatstgenoemd team ging wel voor de prijzen maar niet voor de kwalificatie. Er waren 2 plekken te verdienen voor het NK. Van te voren waren de bespiegelingen: OEW net even een maatje te groot. Dat betekende dat het duel tussen LSG en Voorschoten cruciaal zou kunnen worden.

LSG/C in uniform tenue, v.l.n.r. Cinar, Benjamin, Christiaan, Elyas; gelijk in Ronde 1 tegen OEW

Aan de borden 2,3 en 4 gingen we in rap tempo ten onder. Alleen Elyas aan bord 1 gaf de zeer sterke Jonathan behoorlijk goed partij. Kwam op enig moment zelfs beter te staan. Toen Elyas toestond dat de Dames van het bord gingen nam Jonathan het initiatief over en besliste de partij in zijn voordeel 0-4 verlies.

Elyas speelde met veel flair!

LSG-OEW

Voorschoten-KC

Voorschoten behaalde een verdienstelijke 2-2 tegen KC.

Ronde 2 brak aan———-.

LSG-KC: 1,5-3,5

Elyas pakte het volle punt, Christiaan pakte verdienstelijk toch nog een halfje!

OEW-Voorschoten: 3,5-0,5

OEW had zich na 2 Rondes al geplaatst. En zoals verwacht moesten Voorschoten en LSG de strijd met elkaar aanbinden om de 2e kwalificatie plaats. Met “It’s now or never” traden de 2 Teams in het krijtperk.

Voorschoten-LSG

Aan bord 1 wachtte voor Elyas een sterke tegenstander! Toen Christiaan een paardvork op zijn Dame en Koning kreeg was de achterstand niet meer te repareren: 1-0 Voorschoten. Cinar stond met ieder 2 torens op het bord een loper achter. Dat zag er bedenkelijk uit. Winnen was een must! Bernjamin bracht de hoop weer terug in de LSG-harten door tegen Wiebe Zoet een Dame voor te komen. Hij speelde het eindspel zeer gedegen uit, goed kijkend en niets meer weggevend: tussenstand 1-1.

Voorschoten-LSG

Voorschoten-LSG

overzicht van Ronde 3

Ondertussen speelde Elyas zeer positioneel en wist met zijn Koning zijn dreigende promotie-pion veilig naar de overkant te loodsen. Winst Elyas: tussen stand 1-2 in ons voordeel.

Alles hing nu af van Cinar. Na enkele flitsende manoeuvres met zijn zwarte torens werd de witte monarch in het nauw gedreven. Niet veel later won hij de loper terug en ging met 2 pionnen een gewonnen eindspel in. Toen zijn tegenstander remise aanbood werd in het belang van het Team dit aanbod geaccepteerd. Wat een bizarre ontknoping!!!

3e prijs LSG en 2e plek voor deelname aan het NK: v.l.n.r. Elyas, Cinar, Benjamin, Christiaan

2e prijs: Kennemer Combinatie

1e prijs en NK: OEW; v.l.n.r.: Dhruv , Casper,  Jonathan en Ceteo

Iedereen van harte gefeliciteerd.

OEW bedankt voor de prima organisatie.

En dan zouden ook nog in dezelfde zaal de C-tjes gespeeld hebben. Door een zeer lage inschrijving zou LSG tegen Voorschoten een dubbelrondige tweekamp gespeeld hebben. Echter Voorschoten zag zich genoodzaakt zich terug te trekken, waardoor ons C/Team Kampioen is geworden van de Leidse Schaakbond. Hier vielen geen kwalificatie plekken voor het NK te verdienen. Ieder Team kan zich hiervoor aanmelden. Ons team bestond uit, in bordvolgorde: 1. Ilya Sigida; 2. KuoKuo Li; 3. Davit Hovsepyan; 4. Kaya van Elewout.

We hadden er graag om gestreden!!!

 

Groeten,

meesters Henk/Rob