schaakquiz bij de gevorderden LSG Jeugd

Op dinsdag 14 november regende het aanhoudend. Dit weerhield de meeste LSG kinderen er niet van om naar de clubavond van LSG Jeugd te komen.

In Stap 1 was de opkomst goed te noemen.

Iker-Uljana in Stap 1

Uljana rechts, is nog maar 5 jaar oud en begrijpt al e.e.a. van het schaakspel! Iker kijkt bewonderend toe. Op de achtergrond Emre-Emma. Daartussen vader van Nael.

Elena-Finn; achter: Derin-Kosmo in Stap 1

voorgrond: Thijn; Silvester, Joep, Alexander, meester Ilya en Kaya (laat zijn proef examen nakijken)

Jubran-Thijs

meester Henk-Fabian

In de hogere groepen dit keer geen interne maar een heuse schaakquiz.

Meester Eelco geeft hierover aan:

“Vandaag met 3 groepen een quiz partij gedaan. Betrof een partij tussen Magnus Carlsen met wit tegen Wang Hao met zwart. Het principe van een quiz partij is dat we klassikaal door de partij lopen en op verschillende momenten is de vraag aan de kinderen welke zet ze hier zouden spelen. Er is dan keus uit 3 zetten. Het leuke is dat er meestal geen slechte zetten zijn dus er zijn altijd punten te verdienen. Tussen de 5 en 10 minuten mogen de kinderen nadenken over de stelling. Alle mogelijke keuzes worden vervolgens doorgenomen met uitleg waarom dit de beste zet is of juist de net iets mindere zet. Uiteraard zullen we niet gelijk op het niveau van Carlsen acteren maar er zijn zeker leerzame momenten in dit soort partijen die ook in eigen partijen (kunnen) voorkomen.”

Chessquiz: a different approach

Groeten/meester Rob