Schaakproeflessen op basisschool De Zwaluw: wat een enthousiaste kinderen!!!

Afgelopen maandag 31 augustus gaven meesters Chris, John en Rob namens de Jeugdschaakafdeling van LSG schaakproeflessen in Groep 3 en Groep 5 van Basisschool De Zwaluw in de Stevenshof te Leiden.

Van 13.15 – 14.15 uur werd les gegeven aan Groep 3 van juffrouw Daphne (22 leerlingen). Na een inleidend woordje door meester Rob, toonde meester John een promotie-filmpje, waarom de jonge kinderen hartelijk konden lachen. Bewegende schaakstukken van klei, die elkaar achter na zaten. Meester Chris wist op speelse wijze met de grote plastic schaakstukken de loop van de stukken uit te leggen. Ook hier kreeg hij als een echte schaakclown de lachers op zijn hand.

meesters Chris en John leggen uit

meesters Chris en John leggen uit

In Groep 5 (7-jarigen) van juffrouw Jessica (eveneens 22 leerlingen) ging het er al serieuzer aan toe. Sommigen konden al een beetje schaken: thuis geleerd van vader/moeder  of van vriendjes/vriendinnetjes. Op het promotie-filmpje  werden onze LSG-Jeugdleden Lina, Jonas en Martin (De Zwaluw) herkend! De kinderen waren hierover zo enthousiast dat op hun verzoek het filmpje nog eens afgedraaid mocht worden! Ook hier wist meester Chris de kinderen te boeien met zijn leuke verhaal over de loop van de diverse schaakstukken.

Juffrouw Jessica was onder de indruk van de schaakkunsten van de kinderen

Juffrouw Jessica was onder de indruk van de schaakkunsten van de kinderen

Na wat doelgerichte spelletjes waren de kinderen toe aan “echte” partijtjes. Het ging er al fanatiek aan toe.

meester John is onder de indruk van het vertoonde spel

meester John is onder de indruk van het vertoonde spel

Smaakt dit naar meer?

meester Chris legt uit

meester Chris legt uit

Ook hier werd een heel uur les gegeven en geoefend. Wij vonden het een geslaagde middag. Wij danken juffrouw Daphne en Jessica voor hun medewerking en gastvrijheid. Een speciaal woord van dank voor directrice van De Zwaluw Ruby Ann, voor het in ons gestelde vertrouwen. Volgende week maandag van 13.15 – 14.15 uur komen we weer langs voor Groep 4 (18 leerlingen).

Met vriendelijke groeten,

Rob Uittenbogaard

Jeugdleider LSG

Tel. 06 20058162

E-mail: rob.uittenbogaard@tiscali.nl