Over LSG

Welkom op de website van LSG Jeugd. Hier vind je allerlei informatie over de jeugdafdeling van het Leidsch Schaakgenootschap, de grootste, sterkste en gezelligste schaakvereniging van Leiden en omstreken.

LSG heeft een lange historie. Daarin heeft jeugdschaak regelmatig een belangrijke rol gespeeld. Zo is er lange tijd een jeugdafdeling met de naam Palamedes geweest. In het voorjaar van 2013 is het plan opgevat weer actief met een eigen jeugdafdeling van start te gaan en op 5 november 2013 was het zover: de eerste les!

Waarom schaken (voor kinderen)?

 • Een spannend spel en een uitdagende sport
 • Het plezier van lid zijn van een vereniging (contacten met kinderen)
 • Oefenen en verbeteren concentratie
 • Leren argumenteren en keuzes maken
 • Een plan maken en vooruitdenken
 • Het kan schoolprestaties bevorderen

Voor wie?
Alle kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar (groep 1/2) t/m circa 14-15 jaar. Je krijgt les en je speelt competitie op het niveau dat bij jou past.

Onze clubavond is op de dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Als je geïnteresseerd bent om lid te worden, maar nog niet zeker bent of dit echt wel iets voor jou is, dan kun je zonder enige voorwaarde een drietal avonden proefdraaien. Zorg dat je voor 18.30 uur aanwezig bent, zodat de jeugdleider je in kan delen in een groep die bij jou past.

In de digitale flyer staat alles nog eens op een rijtje.

De adresgegevens en routebeschrijving vind je op deze pagina. Voor eventuele vragen kun je terecht bij één van de jeugdleiders. Direct lid worden? Dat kan natuurlijk ook!

1 Reactie op “Over LSG
 1. Donald Pols schreef:

  Beste LSG,
  Mijn zoon Sieger deed 2 jaar geleden een aantal maanden mee met trainen. De vonk sprong toen niet over. Sieger was er nog niet helemaal klaar voor (hij was toen 7).
  Ondertussen is hij enorm bezig met schaken. Hij en een aantal vrienden hebben het idee gevat een eigen club op school te beginnen. Wij wonen in Oegstgeest. Is er een mogelijkheid dat jullie steun kunnen bieden bij een lokale schaakclub?
  Groeten,
  Donald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*