Ouder-kind toernooi: Duoschaak

Op 30 juni is al weer de laatste clubavond van het seizoen. Dat willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In navolging van het eerdere succes organiseren we weer een ouder-kind toernooi. Dit keer gaan we duoschaken!

Duoschaak
Met duoschaak speel je in tweetallen tegen elkaar aan één bord. Je doet om de beurt een zet, maar je mag niet met elkaar overleggen. Altijd spannend of je weet wat jouw medespeler van plan is.

Ouder-kind
De meeste van jullie zullen het idee al wel kennen, maar toch nog even een korte uitleg. Voorafgaande aan de avond moeten er teams gemaakt worden, elk bestaande uit een kind dat lid is van LSG-Jeugd en een volwassene. Het is niet noodzakelijk dat de volwassene een ouder is (dit mag natuurlijk wel). Denkt u bijvoorbeeld ook aan opa, oma, broer/zus (16+) of bijvoorbeeld de buurman. Wel vereist is natuurlijk dat de volwassene enige basiskennis bezit wat betreft de spelregels van het schaakspel.
Als het niet lukt om een volwassene mee te krijgen die kan schaken, zullen wij als LSG-Jeugd iemand aanwijzen die mee gaat spelen met het kind, zodat het kind gewoon mee kan doen. Het meebrengen van een volwassene moet dus niet gezien worden als een drempel om naar de avond te komen!

Opzet
We starten om 18.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen we in 1 of 2 groepen spelen. Er wordt gespeeld met 10 minuten per team per partij. We zullen 3 of 4 partijen spelen. Voor de winnaars hebben we natuurlijk een leuk prijsje.
Vanaf 19:30 bestaat er de gelegenheid om onder genot van een drankje, welke LSG-Jeugd voor haar rekening zal nemen, na te praten over dit seizoen. Ook de ouders die hun kinderen komen ophalen en niet deelgenomen hebben aan het toernooi zijn hiervoor uitgenodigd!

Aanmelden
Van te voren aanmelden wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Het is dus mogelijk om mee te doen als u u niet aanmeldt, mits u op tijd aanwezig bent.
Aanmelden kunt u doen door een e-mail te sturen naar epcvanhaastert@hotmail.com onder vermelding van naam kind en naam medespeler.

We hopen jullie allemaal op 30 juni te zien zodat we op een leuke manier het seizoen kunnen afsluiten.