Montessorischool/Oegstgeest dendert met 2 teams naar de finale basisschoolkampioenschappen Leidse Bond

Op woensdag 11 maart 2020 organiseerde SV De Stormpionnen namens de Leidse Schaakbond  van 14.00-17.40 uur de halve finale van de basisschoolkampioenschappen. Meesters Henk en Rob hadden 2 teams van de Montessorischool/Oegstgeest extra training gegeven. Ze waren er helemaal klaar voor.

team 1 en 2 Montessori/Oegstgeest vóór aanvang toernooi

In Team 1 speelden maar liefst 3 LSG-ers:  met als vierde man aan bord 1 de ijzersterke Jonathan van OEW (Op Eigen Wieken). De bordvolgorde was: 1. Jonathan Vijver 2. Tobias Persson 3. Elyas Nyoto 4. Hidde Brouwer.

vlnr: Hidde, Elyas, Tobias

Jonathan ging zijn team op voorbeeldige wijze voor!

Montessori 1 sterk uit de startblokken

Er werden 5 rondes in 4 poules gespeeld met 20 min p.p.p.p. Dat de kans groot was dat team 1 de finale zou halen was wel de verwachting. Maar dat ons 2e team er ook behoorlijk in slaagde om bovenaan mee te doen was een grote verrassing.

Team 2:vlnr: Alexandra, Pieter, Casper en Erik

Team 2 bereikte met een fraaie 2e plek zeer verrassend de finale. De 5e man Sam kon zijn kruit droog houden maar steunde enthousiast zijn team.

De bordvolgorde hier was: 1. Erik Kun 2. Casper Moeri 3. Pieter van der Salm 4. Alexandra Kun.

Ondertussen denderde team 1 in sneltreinvaart voort.

er werd nagenoeg een foutloos parcours afgelegd

Van de 20 partijen, welke gespeeld werden door team 1 was slechts 1 verliespartij. De rest werd gewonnen. En daarmee gingen zij glansrijk naar de finale!

vlnr: Hidde, Jonathan, Elyas en Tobias

en nu op lengte

Beide teams van harte gefeliciteerd met deze aansprekende prestaties. Op naar de finale op woensdag 25 maart 2020 op dezelfde locatie: Lorentzschool, van Vollenhovenkade 17 te Leiden.

Groeten, meesters Henk en Rob

 

1 Reactie op “Montessorischool/Oegstgeest dendert met 2 teams naar de finale basisschoolkampioenschappen Leidse Bond
  1. Ada crezee schreef:

    Super weer!