matige start C-Team in Utrecht

Op zaterdag 2 oktober 2021 reisde ons C-Team af naar Utrecht voor de 1e wedstrijddag JCC/C.

Met voorkennis dat de A12 er uit lag tussen Utrecht en Reeuwijk kwamen we er snel achter dat ook de N11 problemen gaf. Snel koers gezet  richting Schiphol, A9 en A2 naar Leidsche Rijn.

Iedereen was keurig op tijd en de stemming was opperbest. Om 10.00 uur traden we in de eerste Ronde aan tegen Kennemer Combinatie (KC) Chesscool. Speeltempo: 55 min. + 5 sec per zet vanaf zet 1.

Als de ratings niet bedrogen zou dit gelijk een zware kluif worden. Maar onze “vier” gingen er vol goede moed in.

Ons Team links: vlnr. Kaya, Tobias, Ilya en KuoKuo (in omgekeerde bordvolgorde)

KuoKuo en Ilya in beeld

KuoKuo geconcentreerd; Ilya bekijkt zijn zetten

Kaya en Tobias

Jullie verdienen gelijk een groot compliment dat jullie goed jullie tijd gebruikten!!! Na best wel langdurige strijd moesten we toch met 4-0 het hoofd buigen.

Stilte voor de storm tegen Magnus

In Ronde 2 botsten wij met Magnus. In rating minder dan onze eerste tegenstander maar toch bleef het uitkijken geboden.

_KuoKuo-Isafara

Kaya, Tobias, Ilya en KuoKuo

 

Op bord 1 overzag KuoKuo een loper van de tegenstandster, die gretig van de gelegenheid gebruik maakte om de vijandige Dame te slaan. En dan loop je helaas de gehele partij achter de feiten aan. Ilya speelde een degelijke partij en wist de tegenstander behoorlijk onder druk te zetten op zijn rokade stelling. Kon net niet doordrukken maar het eindstel werd keurig in Ilya’s voordeel beslist.

Toen vervolgens Kaya een remise uit het vuur sleepte was het aan Tobias. Na lange strijd moest Tobias helaas buigen: eindstand 1,5-2,5 in ons nadeel.

We mochten eerder aan Ronde 3 beginnen tegen Zukertort Dat kwam goed uit voor Ilya die ‘s avonds de Taptoe moest lopen met zijn judoclub.

Tobias speelt prima partij en houdt zijn tegenstander in een voortdurende houdgreep

Aan bord 1 kreeg KuoKuo een paardvork op Koning en Dame! De partij ging vrij snel verloren. Ook Ilya kwam een stuk achter waarna zijn tegenstander het voor het uitzoeken had om het matnetwerk definitief aan te trekken. Toen Kaya ook verloor wisten we al dat de Suikertaart zuur zou smaken. Lichtpunt was de knappe overwinning van Tobias, die toch met een goed gevoel huiswaarts kon keren.

Al met al hebben we weer de nodige ervaring opgedaan, die we meenemen naar de 2e wedstrijddag op zaterdag 13 november 2021.

Wordt vervolgd.

 

Groeten/meester Rob