Maandag 24 oktober: LSG-Jeugdafdeling geeft proeflessen op basisschool Leidse Hout

Afgelopen maandag 24 oktober bezocht LSG-Jeugdafdeling basisschool De Leidse Hout voor het geven van schaakproeflessen.

Groep 4 en 5 waren aan de beurt. De kinderen waren goed uitgerust, want het was de eerste dag na de Herfstvakantie! Meesters Henk, Chris en Rob hadden er weer zin in. Eerst was Groep 4 van juffrouw Hetty aan de beurt. We mochten aan de slag in een noodlokaal buiten op het speelplein. In deze groep zaten 26 razend enthousiaste kinderen. Meester Chris kreeg al gauw de lachers op zijn hand met de uitleg van de grote plastic stukken van het meegebrachte tuinspel.

clown Chris

clown Chris

De kinderen kwamen al snel in een vrolijke bui vanwege de grappige uitleg van meester Chris. Vervolgens legde meester Henk op het demo-bord uit hoe het schaakbord eruit ziet, hoeveel velden er zijn. De kinderen moesten flink rekenen om aan 64 velden te komen! Vervolgens werd de “loop” van de verschillende stukken behandeld.

Juf Hetty achter de PC, meester Henk bij het demo-bord

Juf Hetty achter de PC, meester Henk bij het demo-bord

Vervolgens mochten de kinderen schaakoefeningetjes doen met pionnetjes en tot slot heel voorzichtig onderlinge partijtjes.

wat waren ze enthousiast!

wat waren ze enthousiast!

En wie we ook tegen kwamen in Groep 4: Tymen. Hij had al een paar keer aan ons gevraagd wanneer we op zijn school langs zouden komen!

Links LSG-jeugdlid Tymen

Links LSG-jeugdlid Tymen

en oefenen maar!

en oefenen maar!

Het uur was zo voorbij gevlogen en de kinderen vonden het eigenlijk jammer dat het niet langer duurde. Ieder kind kreeg de brochure van LSG-Jeugdafdeling overhandigd. Smaakt het naar meer?

Gauw door naar Groep 5 van juffrouw Wendy. Dat was een flinke wandeling van het noodlokaal naar de 3e verdieping in het schoolgebouw. Na flink wat trappen gelopen te hebben met onze schaakmaterialen moesten we even op adem komen!

Hier zaten 20 kinderen. We deden weer hetzelfde programma. We merkten in deze klas dat de kinderen al iets verder waren. Daardoor kon sneller met de schaakoefeningen en partijtjes begonnen worden.

 

 

 

juf Wendy gaf het goede voorbeeld

juf Wendy gaf het goede voorbeeld

wat een leuke denksport

wat een leuke denksport

Ook aan deze kinderen werd de brochure van LSG-Jeugdafdeling overhandigd met de uitgesproken hoop en verwachting dat meer kinderen met Tymen naar onze club zullen komen.

Tot slot bedanken wij juf Hetty en juf Wendy voor hun gastvrijheid en geboden mogelijkheid om de schaaksport onder de aandacht van de kinderen van de Leidse Houtschool te mogen brengen.

(voor alle foto’s zie foto-album)

Tot de volgende keer.

Meester Rob