Lukas van Dorp nu ook Zomerkoning en clubkampioen LSG Jeugd

Op dinsdag 25 juni 2019 werden de puntjes op de i gezet i.v.m. de naderende Stappenexamens op dinsdag 2 juli. Ook beleefden we de laatste ronde van de 2e helft van de interne.

Over de les in Stap 1 geeft meester Henk het volgende aan.

De beginners van Stap 1 krijgen vanavond gewoon les. Voor Leon Beck is het een proefles. Hij wordt binnenkort vijf jaar oud. Hij kent de loop van de stukken en weet wat aanvallen en verdedigen is. De waarde van de stukken beseft hij nog niet goed. Prima.

Leila van de Leimundoschool bleef de afgelopen weken thuis. Haar moeder had deze weken bezoek en kon haar niet naar de schaakles begeleiden. Leila vindt de schaakles leuk. Ze is wat ouder en accepteert de les. Mooi, hopelijk komt ze na de zomervakantie definitief naar de schaakles …De deelnemers speelden eerst een lange partij schaak tegen elkaar. Salah speelde tegen Elias, Leila tegen Leon. Meester Henk assisteerde en kon zo kennismaken met het schaakniveau van Leon en Leila. Het was inderdaad warm, de vader van Leon verzorgde een rondje water.Na de lange partij speelden we oefeningen. “Vang de Loper”. Eerst met één Toren. Daarna kwamen er steeds meer stukken bij. Nog een Toren erbij, nog een Dame erbij, nog een Paard erbij. Het werd steeds moeilijker voor de Loper om nog een veilig veld te vinden.

De oefening “Dame vangt Paard” is eveneens een leuke en nuttige oefening. Deze oefening kwam niet meer uit de verf. De les had al lang geduurd en de deelnemers werden moe. Tijd om de les te beëindigen.Weer een leuke les.

Om 19.00 uur werd de laatste ronde van de interne gespeeld. Tobias had een pittig duel tegen de verrassend snel beter spelende Jonas. Het was Tobias die uiteindelijk de zege opeiste en zo 1e werd in het klassement van Stap 2+. Sander liet zich niet van de wijs brengen door Benjamin en stelde hiermee de 2e plek in Stap 3/3+ veilig.

Sander (links) tegen Benjamin; daarachter Lucas H.(links) tegen Elliot

Boris en Baruch vochten ook een “robbertje”. Toch wel verrassend trok Boris de zege naar zich toe.

Boris – Baruch kende een verrassende uitslag

Lucas v.d. B. (wit) tegen Hidde; meester Chris ziet zijn pupil Tijn tegen Ilya spelen

Toch ook wel een daverende verrassing was de overwinning van Tijn tegen Ilya! Was Ilya wellicht geïmponeerd door iets—————?

jong geleerd is oud gedaan; Tijn heeft zich vermomd 

het was weer gezellig druk en goed bezet

Diana – Saleh

Diana zet zegereeks voort en bereikt 1e plaats in Stap 2! Daarachter een topduel in Stap 1: Mats – Elyas. De sterk spelende Elyas gaat gewoon door met winnen!

Via de 1e helft van de interne werd Lukas van Dorp in december 2018 Winterkoning. Dat hij in alle seizoenen thuis is bewees hij in de 2e helft. Hij mag zich nu ook Zomerkoning noemen.: 1e in Stap 3/3+. Daarmee mag hij zich de terechte clubkampioen LSG/Jeugd/dinsdag noemen van het seizoen 2018/2019.

clubkampioen Lukas van Dorp

2e helft LSG jeugd seizoen 2018-2019

Results of Round 19

Bd White Black Results
1 Constantijn Ledderhof Lukas van Dorp 0 – 1
2 Tobias Persson Jonas Tolenaar 1 – 0
3 Benjamin van Haastert Sander Hankel 0 – 1
4 Boris Trines Baruch van Rijn 1 – 0
5 Elliot Karamoy Lucas Hoogeveen 1 – 0
6 Sieger Pols Karsten van Dorp 0 – 1
7 Tijn Wessels Ilya Sigida 1 – 0
8 Diana Chitimia Saleh Tleis 1 – 0
9 Kaya Elewout Davit Hovsepyan 1 – 0
10 Lucas van den Berg Hidde Brouwer 0 – 1
11 Mats Vermeer Elyas 0 – 1

 

De prijswinnaars:

Stap 1: 1. Saleh Tleis /Hidde Brouwer 5,5 punt; 2. Elyas Nyoto/Mats Vermeer  3,5 punt.

Stap 2: 1. Diana Chitimia 11 punten; 2. Jonas Tolenaar 9,5 punt; 3. Kaya Elewout 8,5 punt.

Stap 2+: 1. Tobias Persson 12,5 punt; 2. Elliot Karamoy 12 punten; 3. Ilya Sigida 10 punten.

Stap 3/3+: 1. Lukas van Dorp 14 punten; 2. Sander Hankel 12,5 punt; 3. Karsten van Dorp/Baruch van Rijn 11 punten.

De prijzen worden evenals de Stappendiploma’s uitgereikt na afloop van het Ouder/Kindtoernooi op onze laatste clubavond op dinsdag 9 juli 2019.

De prijswinnaars op voorhand alvast gefeliciteerd met jullie podiumposities. Maar ook de andere LSG-ers bedankt voor jullie geweldige inzet en enthousiasme tijdens het afgelopen seizoen.

Groeten/meester Rob