LSG Jeugd zet nog één keer schaakklok aan voor meester Jan

meester Jan altijd vrolijk

Dinsdag 17 november j.l. was geen gewone clubavond voor LSG Jeugd. Het overlijdensbericht over meester Jan was in alle geledingen  binnen LSG, in het bijzonder bij LSG Jeugd, als een mokerslag aangekomen.

Alles was die dinsdag anders. Om 17.45 uur zetten meesters Henk en Rob de speelzaal klaar in basisschool De Zwaluw. Om 18.00 uur meldde meester Eelco zich. Een gelaten stilte viel ons ten deel. Om 18.10 uur was het normaliter tijd dat meester Jan vrolijk binnen kwam vol energie om de kinderen van Stap 3 les te gaan geven.

Meester Lucien nam al enige weken de kinderen van Stap 3 onder zijn hoede omdat meester Jan had aangegeven even de voorkeur te willen geven aan zijn gezondheid i.v.m. de onzekerheden rond Covid 19.

De eerste kinderen liepen met bedrukte gezichten door de voordeur naar binnen en riepen: “gecondoleerd meesters!”

Meester Edwin en zoon Benjamin waren inmiddels stilletjes naar binnen gekomen. Thijs komt binnen en roept: “Kaya is dubbel bedroefd want zijn oma is ook overleden!”.

Meester Lucien ontfermt zich over de kinderen van Stap 3. Diana, Tijn, Kaya en Elyas houden zich flink, nadat meester Lucien troostende woorden heeft gesproken.

Om 19.00 uur verzamelden alle kinderen en trainers zich in de speelzaal voor aanvang van de interne competitie.

Meester Rob sprak het vertrouwen uit dat wij gezamenlijk als LSG Jeugd de kracht zullen vinden om dit enorme verlies te kunnen dragen.

Het werd tijd om meester Jan in stilte te gedenken. Meester Chris drukte de schaakklok in en de tijd begon te lopen voor meester Jan. Iedereen was op zijn of haar manier in gedachten verzonken.

Na 1 minuut werd de klok stilgezet.

Wij allen bedanken Jan voor zijn geweldige energieke inzet voor onze Jeugd en zijn bevlogenheid tijdens de wijze schaaklessen. Zijn schaakgeest zal binnen de schaakpartijen van onze Jeugd blijven voortbestaan.

Een laatste groet,

 

namens LSG Jeugd

meester Rob

1 Reactie op “LSG Jeugd zet nog één keer schaakklok aan voor meester Jan
  1. Monica Tolenaar schreef:

    Beste kinderen van de LSG jeugd,
    Wat lief dat jullie mijn broer Jan zo herdacht hebben. Ik hoop dat hij jullie veel heeft kunnen leren van dit moeilijke spel.
    Gelukkig is Jonas Tolenaar nog lid van LSG; hij is het kleine neefje van oom Jan.
    Nogmaals dank allemaal en veel plezier met schaken!