LSG/Jeugd succesvol op Grand Prix AAS

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseerde SV AAS haar Jeugd Grand Prix. Te doen gebruikelijk was de plaats van handeling: het Dorpshuis te Kudelstaart.Dit is voor velen een verre locatie. Zo’n 85 kinderen wisten dit keer via de zij-ingang de speelzaal te vinden. Steeds besluipt je een soort vakantie gevoel bij aankomst. Immers de toeristische route langs de Westeinderplas brengt je in een ontspannen geestesgesteldheid. Namens LSG/Jeugd hadden we 10 deelnemers verspreid over de diverse Groepen. We beginnen bij Natalie, het oudere zusje van Benjamin. Weliswaar nog geen LSG-lid maar steeds enthousiaster. Ze vindt dit soort toernooitjes erg leuk om te doen.

Natalie in opperbeste stemming

Natalie heeft zich prima vermaakt in Groep 10 en weer de nodige wedstrijdervaring opgedaan.

In Groep 9 zaten Hidde en Jan.

Jan bekijkt zijn stelling

Met 3 punten kon Jan dit keer niet het podium bereiken. Toch geldt ook voor hem dat hij weer wedstrijdervaring rijker is geworden.

Hidde wist een foutloos parcours te lopen, d.w.z. 7 uit 7. Hij toonde de laatste weken al topvorm.

Hidde bekijkt de situatie goed en heeft oog voor de zetten van de tegenstander

Hidde (meest links) pakt fraaie 1e prijs

In Groep 8 werden we vertegenwoordigd door de Queen of Chess Diana. Met 6 uit 7 behaalde ook zij een geweldige 1e plaats.

Diana steekt ook in een blakende vorm

trotse Diana op de hoogste trede

In Groep 7 zaten 3 LSG-ers: Boris, Benjamin en Kaya.

We beginnen met Boris. Hij is nog niet zo lang lid en verlangt nu al naar het wedstrijdschaak. Dit keer had hij leuke spannende partijen maar viel het kwartje net verkeerd. Met veel ervaring keerde je huiswaarts! Ga zo door en het komt allemaal goed op zijn plaats.

Boris in gepeins verzonken

Dan was daar Kaya. Altijd goed lachs en luid genietend van zijn zeges.

prima prestatie van Kaya

Kaya, die op onze Jeugdclub de laatste tijd veel ontzag inboezemt bij veel tegenstanders, ging als een raket uit de startblokken met 5 uit 5. Toen moest hij tegen clubgenoot Benjamin.

Benjamin bij aanvang toernooi

Benjamin warm gedraaid

Het onderlinge duel werd in het voordeel van Benjamin beslist. Beiden eindigden op de 1e plaats met 6 punten. Het onderlinge resultaat bracht Benjamin de 1e prijs!

Benjamin (geheel rechts) en Kaya (geheel links)

In Groep 6 zaten Jonas, Tijn en Mats.  Jonas stak de laatste weken ook in een goede vorm. Met totaal 3 punten hoop je altijd op meer. Jouw tijd komt ook nog. Rustig doorgaan!!!

Jonas geconcentreerd

Tijd had bij het ingaan van de laaste ronde 4,5 punt. Zijn laatste partij ging verloren waardoor hij net buiten het podium belandde. Toch prima gedaan hoor!

Tijn bedenkt een plan

En dan was daar nog Mats; nota bene nog in Stap 1 bij meester Chiel maar zijn tijd ver vooruit. In Roemenië tijdens vakantie de oudjes de stuipen op het lijf gejaagd met prima schaak! Met 5,5 punt een top prestatie en een welverdiende 2e plaats!

Mats doet de paardesprong

Mats in het midden!

En tot slot Tobias die in Groep 5 uitkwam. Hij streed voor iedere centimeter. Voor het ingaan van de laatste ronde stond hij op 4,5 punt. Helaas ging de laatste partij verloren en pakte hij zilver!

s ochtends op 1 veld (voetbal) nu op de 64 velden: Tobias

Tobias links

Al met al toch weer een geslaagd toernooi voor LSG/Jeugd. Wij feliciteren alle prijswinnaars!!! Maar ook een speciale dank voor alle LSG-deelnemers.

Ook meester Henk weer bedankt voor zijn toegewijde begeleiding.

De uitslagen en standen zijn te vinden op: www.leisb.nl onder Jeugd/Grand Prix.

Groeten,

meester Henk en meester Rob

1 Reactie op “LSG/Jeugd succesvol op Grand Prix AAS
  1. Chiel schreef:

    Leuk verslag, Rob!