LSG/Jeugd grossiert in prijzen bij GP Leiderdorp

Zaterdag 21 september j.l. organiseerde SV Leiderdorp de 1e Jeugdschaak Grand Prix van het nieuwe seizoen 2019/2020. Het werd in alle opzichten een historische, onvergetelijke schaakmiddag voor LSG/Jeugd. Kinderen, ouders, trainers, begeleiders genoten met volle teugen van onze enthousiaste kinderen.

Iedereen was in opperbeste stemming: het weer was geweldig en de speelzalen waren ruim van opzet. LSG was met een grote groep deelnemers (17) aan de start gekomen. In totaal deden zo’n 120 kinderen verdeeld over 15 Groepen mee. We lopen zoals gebruikelijk de Groepen langs van onderen naar boven.

In Groep 15 hadden we Boris Trines. Gelukkig viel zijn wat late komst samen met een vrije beurt. Hij scoorde 7 uit 7 en derhalve een fraaie 1e plaats! Dit geeft jouw zelfvertrouwen een enorme stimulans (zie Boris op de Groepsfoto).

In Groep 14 maakte Elyas Nyoto zijn debuut op de Grand Prix. Dat hij kon schaken wisten we al. Maar dit was Champions League. Hij legde een foutloos parcours af: 7 uit 7. Volgende keer een aantal groepen omhoog geeft een nieuwe uitdaging.

Elyas op hoogste trede; rekent nu nog varianten door!

In Groep 13 ging Natalie van Haastert, met LSG-hart (zus van Benjamin), enthousiast aan de slag. Ze leverde een bijzonder sterk toernooi af: ze moest slechts 1 remise toestaan in ronde 6 en veroverde hiermee de 1e plaats!

hulde voor Natalie voor haar geweldige performance

In Groep 12 zat Sieger Pols. Na verlies in de 1e twee rondes zette hij een mooie serie neer van 4 zeges op rij. Met 4 punten bereikte hij een gedeeld 3e plaats maar na verrekening werd het de 4e plek. Goed gedaan hoor! Ga zo door.

Sieger had erg veel schaakplezier

In Groep 10 speelde Saleh Tleis. Gelouterd door de NK-E  in Rotterdam vorige week deed hij het nog eens over. Met prima spel behaalde hij met 5,5 punt de 1e plaats.

ook Saleh speelde met erg veel plezier

In Groep 9 speelden nog twee LSG-kanjers: Hidde Brouwer en Benjamin van Haastert.

Hidde rekent door

goedlachse Benjamin

Beiden eindigden met 5 punten gelijk. Na onderling resultaat werd Hidde 1e en Benjamin 2e. Ook jullie hebben super gestreden!!!

In Groep 8 een bijzonder sterk optreden van Diana. Hier eindigden 3 deelnemers met 5 punten bovenaan. Na berekening kreeg Diana de 2e prijs toebedeeld.

Diana met haar 2e prijs

In Groep 7 zat “krijger” Mats Vermeer. Als je in vorige edities wint ga je bij de volgende een stapje omhoog. Dan merk je dat de tegenstand ook beter is. Mats haalde 3 punten en werd gedeeld 4e. Prima geschaakt Mats. Ga zo door.

Mats bouwt een extra toren

In Groep 6 werd Jonas Tolenaar met 6 punten gedeeld 1e. Na onderlinge verrekening kreeg hij de 2e prijs.

slechts 1 verliespartij voor Jonas; ga zo door!

In deze Groep zaten ook Karsten van Dorp met 4,5 punt 3e en Kaya Elewout met 4 punten 4e.

Kaya overdenkt een opening

Groep 5 werd weldra omgedoopt in de poule des doods. Hier streden 4 LSG-ers: Sander Hankel, Ilya Sigida, Kuo Kuo Li en Elliot Karamoy.

We beginnen met Elliot. Het is bekend van hem dat hij altijd een stroeve start maakt.Eenmaal warm gedraaid werpt hij zich op als lastige tegenstander. Met 4 punten bereikte hij de 5e plek.

vlnr: Ilya, Elliot, Kuo Kuo en Sander

Kuo Kuo is ook nieuw lid bij LSG en maakte een voortreffelijk debuut met de 3e prijs.

rechts Kuo Kuo tegen Ilya

Als Kuo Kuo nog iets meer zijn bedenktijd neemt gaan we nog meer van hem horen.

op Ilya kan je altijd rekenen

Ilya Sigida en Sander Hankel behaalden evenveel punten: 5! Na berekening kreeg Sander de 1e en Ilya de 2e prijs.

Weer een niveau hoger in Groep 4 zat Tobias Persson. Dan wordt het lastiger en lastiger. Toch wist je nog 3,5 punt te scoren. Ervaring opdoen is daar het allerbelangrijkste. De rest komt vanzelf.

Tobias kreeg boeiende partijen voorgeschoteld

Met 6 1e , 4 2e en 2 3e prijzen hadden we een imposante score bereikt. Maar iedereen die namens LSG meedeed heeft weer nieuwe schaakervaring opgedaan.

we are the champions

NB: op deze foto ontbreken Sander en Jonas (waren al naar huis) en Ilya en Kuo Kuo. Laatste 2 zaten nog te wachten op de definitieve einduitslag.

En daar waren ze: Ilya en Kuo Kuo; meester Henk bukt zich en ontfermt zich over het materiaal

Jullie kunnen de standen nalezen op de Jeugdsite Leidse Schaakbond.

Rest mij nog om alle deelnemende kinderen te bedanken voor jullie massale deelname. Ook de ouders en trainers/begeleiders bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

SV Leiderdorp bedankt voor deze onvergetelijke dag.

Groeten/meester Rob

3 reacties op “LSG/Jeugd grossiert in prijzen bij GP Leiderdorp
  1. Else schreef:

    Van harte gefeliciteerd allemaal!

  2. Edwin schreef:

    Gefeliciteerd iedereen! Wat een knappe prestatie en wat leuk dat er zo veel kinderen mee deden.

  3. Chiel Kuiper schreef:

    Wat een mooie prestaties, de sfeer zit er goed in! Leuk verslag ook, Rob.C