LSG-Jeugd doet het fantastisch op Grand Prix AAS zaterdag 22 april 2017

Op zaterdag 22 april organiseerde de Alternatieve Aalsmeerse Schaakclub (AAS) voor de 20 e keer hun Grand Prix, meetellend in de Grand Prix-cyclus van de Leidse Bond. Het toernooi vond plaats in het karakteristieke Dorpshuis, gelegen aan de Kudelstaartseweg 239 te Kudelstaart.Vanuit Leiden over de A44 naar de provinciale weg N207. Gelukkig geen hinder ondervonden van de verkeersdrukte rondom het jaarlijkse bloemencorso. Over het slingerweggetje langs de Westeinderplas, waarvan de golven dreigend op de dijk sloegen. Dit keer slechts 3 LSG-deelnemers: Martin, Jonas en Sander. Meester Rob zorgde voor de begeleiding. Ietsje later als gepland kon begonnen worden in een goed gevulde zaal.

De 1e ronde is begonnen.

De 1e ronde is begonnen. Op de voorgrond de “elite-groep!” 2e van links lezend in een boek: Job Segers, de latere winnaar.

achter in de zaal in de deuropening: ouders van Jonas!

achter in de zaal in de deuropening: ouders van Jonas!

In Groep 8 speelde Martin weer eens mee. Hij leverde een prachtige prestatie door met 4 punten op een gedeelde 3e plaats te eindigen. Op basis van onderling resultaat kon hij helaas net niet het podium bezetten. Toch ontzettend goed gespeeld Martin en een goede inzet getoond!!!

Martin bereikt een eindspel dat hij beheerst zal winnen!

Martin (r) bereikt een eindspel dat hij beheerst zal winnen!

Martin in vorm

Martin in vorm

In Groep 7 begon Jonas met een bye. Hij wist zijn goede vorm uit de “interne-Jeugd-LSG” opnieuw te demonstreren in het Dorpshuis. Jonas boekte in ronde 2,3 en 4 mooie zeges.

Jonas heeft een fraai "matnetwerk" gecombineerd!

Jonas heeft een fraai “matnetwerk” gecombineerd!

In ronde 5 bracht Jonas de spanning terug in de Groep door tegen een onverwachte nederlaag aan te lopen. Hij wist nu wat hem te doen stond. Vol zelfvertrouwen haalde hij mooie zeges in rondes 6 en 7. Hiermee werd hij met 6 punten ongedeeld eerste.

Jonas in opperste concentratie

Jonas in opperste concentratie

Jonas wint "goud"!

Jonas wint “goud”!

En dan hadden we nog Sander in een zeer hoge Groep 5, met sterke tegenstanders. E.e.a op basis van zijn vorige GP’s. De eerste ronde ging verloren. Toen begon Sander warm te draaien.

Sander hield goed overzicht

Sander hield goed overzicht

Sander deed van zich spreken in deze zwaardere groep

Sander deed van zich spreken in deze zwaardere groep

In de laatste ronde wist hij het volle punt binnen te halen. Nu was het afwachten op een partij die nog bezig was. Annika Valkering speelde tegen de uiteindelijke winnaar van deze groep Tjado van der Veen en kon niet verder dan remise komen. Sander blijft ons telkens weer aangenaam verrassen en pakte de derde plaats.

DSC07360

Al met al weer een leuk, spannend en sportief toernooi!!! LSG-ers proficiat met jullie prestaties!

volop spanning in Groep 1

volop spanning in Groep 1

En wat werd er goed geschaakt in Groep 1. De onderlinge verschillen waren zeer klein. Uiteindelijk bracht Job Segers met 5 punten het toernooi op zijn naam. Van plaats 2 t/m 5 hadden de deelnemers 4,5 punt. Op basis van onderling resultaat werd Kuba Rodrigues Pereira 2e en Mats de Jong 3e. Laatstgenoemde, uitkomend voor Kennemer Combinatie, schotelde de ware schaakliefhebbers enkele oogstrelende combinaties voor!!! Van Mats gaan we zeker vaker horen!

Jullie kunnen e.e.a. nog eens bekijken op:

http://www.jc.leisb.nl/index.php/grand-prix/627-job-segers-wint-gp-aas

De maand mei moeten we doorkomen zonder GP’s! De laatste GP staat op de kalender op zaterdag 24 juni 2017 te Alphen a/d Rijn. Ik verwacht dat LSG-jeugd dan weer met een groot aantal kinderen gaat meedoen!!!

Groeten/meester Rob