LSG E kan in Halve Finale NK (4 tallen) niet nog eens verrassen

Zaterdag 3 oktober 2020, s’ochtends 07.00 uur. Normaal maken de Leidenaars zich op deze historische feestdag op voor het Reveil en het afhalen van haring en witte brood. Niet dit jaar. Vanwege de pandemie is alles anders. Reden genoeg om met een gerust hart af te reizen naar Rotterdam voor de Halve Finale NK viertallen in de E-klasse.

We waren al gelijk in opperbeste stemming vanwege de door meester Henk bestelde Polo-shirtjes!

vlnr: Benjamin, Christiaan, Hidde en Elyas

Dit keer mochten alleen de spelers en scheidsrechters in de speelzaal vertoeven. De Jeugdleiders/Teamleiders mochten bij aanvang van iedere ronde even een foto maken en dan door naar een klaslokaal. Derhalve konden de begeleiders niets van de gespeelde partijen zien. Het speeltempo was 15 min. p.p.p.p. + toevoeging van 5 seconden per zet vanaf 1.

In Ronde 1 troffen we een “oude bekende”: Voorschoten.

LSG-Voorschoten

en nu van de andere kant

Christiaan haalde aan bord 4 het volle punt. De anderen wisten niet te scoren. Christiaan benutte de volle bedenktijd en dat betaalde uit!

Ronde 2:LSG-Caissa

Weer wist Christiaan de volle buit binnen te halen. Helaas kon dit voorbeeld niet gevolgd worden: 1-3 verlies.

LSG-Promotie: 1-3

Nu pakt Benjamin als enige het punt. Lucien (vader van Christiaan) wisselde per ronde met meester Rob. In de pauze tussen de ronden werden op het meegebrachte fraaie schaakspel enige openingsvalstrikken met de kinderen doorgenomen. Ook de door Lucien vanuit het dichtbijgelegen winkelcentrum meegebrachte oliebollen waren een ware versterking van de inwendige mens!

Elyas kreeg gelijk weer energie in Ronde 4 tegen Klimop.

Elyas in een bikkelhard gevecht verwikkeld in Ronde 4

Elyas trad aan tegen een sterke tegenstander (P. Mohebbianezhad) die met een rating van 1244 het dubbele had van Elyas. In een zeer spannend gevecht wist Elyas deze zware vis op het droge te krijgen en scoorde hiermee zijn eerste punt. Christiaan voegde hier nog een mooi “halfje”aan toe.

Ronde 5 tegen Krimpen a/d Ijssel

Elyas had de smaak te pakken en pakte weer het volle punt. De anderen moesten helaas capituleren. De teamspirit bleef goed en we mochten trots zijn dat we ons mochten presenteren in dit sterke deelnemersveld.

In Ronde 6 behaalden we tegen Pascal een prima gelijk spel. Elyas en Benjamin waren de puntenmakers.

slaat de vermoeidheid enigszins toe?! Ronde 6 tegen Pascal

In Ronde 7 was de koek op en leden we een 0-4 nederlaag. Al met al een leerzame dag met een schat aan schaakervaring in de koffer mee naar huis.

Onze Bondgenoten OEW (Poule A) en Voorschoten (onze Poule B) wisten zich wel te plaatsen voor de finale in Almelo. Namens LSG Jeugd van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Jullie kunnen e.e.a. nog eens nalezen (standen, persoonlijke uitslagen etc.) op: www.schaken.nl onder:uitslagen Jeugdclubcompetitie D en E.

Elyas en Hidde: game-, school- en reisgenoten.

Na afloop nog even wachten op de ouders van Elyas, die genoten van het centrum van Rotterdam. Als uitsmijter werden we nog getrakteerd op een afgesloten A16 van Rotterdam in de richting van Den Haag. Gelukkig kon als alternatief de A15/Beneluxtunnel worden gevolgd.

Aan een leuke schaakdag was een einde gekomen. Tijdens de thuisreis hoorden we het leuke nieuws dat Mathieu van der Poel in een ultieme inspanning als nog de Binck Bank Toer had gewonnen. Zondag een rustdag met Luik Bastenaken Luik op het menu.

Groeten/Lucien/Rob