LSG C1 trok naar Amsterdam voor JCC/C

Op zaterdag 13 november j.l. trok een 4-tal dappere strijders vam LSG/C1 naar Amsterdam voor Rondes 4,5 en 6 van de JCC/C.Plaats van handeling was het fraaie Cygnus Gymnasium, gelegen langs de Wibautstraat en Vrolikstraat. Onze jongens traden aan in een nieuw clubshirt.

vlnr: KuoKuo, Davit, Ilya en Kaya

Meester Henk heeft beloofd dat het logo van LSG er nog bijkomt (machine was onklaar geraakt).

Ronde 1,2 en 3 vonden plaats in Utrecht (zie eerder verslag). Het speeltempo: 55 minuten p.p.p.p. + 10 sec per zet vanaf zet 1.

In Ronde 1 traden we aan tegen SMB uit Nijmegen (teamgemiddelde:1100). Ons teamgemiddelde: 901.

voor aanvang 1e Ronde

KuoKuo in actie

KuoKuo speelde een verdienstelijke partij, waarbij de maximale bedenktijd gebruikt werd. Uiteindelijk moest hij buigen.

Ilya naast Kaya

Ilya loerde op een loper inslag/offer op h7. Toen zijn tegenstander de situatie onderschatte en de dekking op h7 losliet sloeg Ilya onverbiddelijk toe. Toen de zwarte Dame ook nog eens postvatte op g4 toverde Ilya een fraaie matcombinatie op het bord. De match ging verloren met 1-3.

In Ronde 2 was onze tegenstander het Zeeuwse Goes (teamgemiddelde:1131).

Kaya 

Kaya speelde iet wat te gehaast en liep snel tegen een nederlaag aan.

KuoKuo kwam in het nauw en wist met inventief tegenspel verlies uit te stellen. Het eindspel was immers niet meer te redden.

KuoKuo/Ilya

Ilya probeerde met creatief spel de tegenstander tot fouten uit te lokken

De tegenstander kon eeuwig schaak geven waarna tot remise werd besloten.

Davit speelde een enerverende partij

Het was zo’n partij waarbij je niet goed kon zien aankomen wie aan het langste eind ging trekken. Het werd bloedstollend De volgende stelling ontstond na enkele zenuwslopende zetten:

Davit aan zet: tegenstander nog 36 seconden, Davit nog 13 minuten 41 sec

Davit speelde deze stelling vakkundig uit naar K+T tegen Koning. De tegenstander steeds in gigantische tijdnood. Vaak zie je in dit soort situaties dat de zenuwen ook bij je zelf toeslaan.  De zwarte Koning bleef maar in het midden rondjes draaien. Net toen omstanders dachten dat Davit dit nooit geoefend had, herpakte hij zich en dirigeerde de zwarte monarch naar de zijkant en mat als gevolg. Heel goed gespeeld Davit. De match ging verloren met 1,5-2,5.

In Ronde 3 botsten we op ESV uit Eindhoven (teamgemiddelde: 1640!). Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor ons.

We bogen met 0-4.

Al met al weer een leerzame schaakdag met een vracht aan schaakervaring waar we mee verder kunnen. Ouders bedankt voor jullie support en medeleven. Op 11 december reizen we af naar Utrecht voor Ronden 7,8 en 9.

Groeten/meester Rob