LSG C1 super gemotiveerd bij NK JCC/C

Op zaterdag 1 oktober j.l. trok ons LSG C1 team in alle vroegte naar Den Haag voor de 3e en 4e Ronde van het NK JCC/C.Plaats van handeling: de Bosbeskapel aan de Bosbesbergstraat te Den Haag.

Bosbeskapel

Bij binnenkomst werd ons verteld dat we de 3e (1e van deze zaterdag) vrij waren. De negatieve energie werd weldra omgezet in een positieve! Meester Rob had kennelijk een mailbericht over het hoofd gezien. Meester Rob bood het team spontaan een lunch aan bij Mc Donalds. Het was een stevige wandeling daar naar toe, hetgeen de Teambuilding ten goede kwam. Toen wij honger en dorst verdreven hadden zag de wereld er weer zonnig uit. Op de terugweg brachten we ook nog een bezoekje aan de Stadsboerderij de Herweijerhoeve (Escamp). De beheerster beantwoordde al onze vragen en gaf zo waar een complete biologie-les. Zo zouden de libellen vroeger een reuze formaat hebben gehad!

was dit onze mascotte?

Om 14.30 uur zaten we fris en fruitig achter het schaakbord voor aanvang van Ronde 4. De bye in Ronde 3 had ons overigens 2 Matchpunten en 4 bordpunten opgeleverd. Zoals bekend: speeltempo 100 min. p.p.p.p. + 10 sec. per zet vanaf 1.

We hadden dit keer een gewijzigde opstelling. Elyas zat bij Team D aan het 1e bord (Denksportcentrum/Leiden). Kaya schoof door naar 3 en op 4 hadden we nu Saleh Tleis.

Start Ronde 4: Ilya neemt het aan bord 1 op tegen de sterke Oscar Zecha (rating 1848)

wat waren we wederom hongerig

Kaya en Saleh

KuoKuo zet een degelijke stelling op het bord

de opening is gevorderd

Saleh groeit uit tot “hero””

Na een uur spelen zag meester Rob de volgende situatie:

Aan bord 4 had debutant Saleh het stukverlies (paard) goed gemaakt door een prachtige aanval door het centrum. Even later kwam hij met 2 torens tegen 1 toren met ieder een aantal pionnen te spelen. Hij glunderde van oor tot oor naar zijn ploeggenoten.

Aan bord 3 speelde Kaya met D+L+P tegen D+T . Kaya had ook een pion meer. Hij had de betere stelling maar of het genoeg was voor winst?

Aan bord 2 belandde KuoKuo in een remise achtig eindspel. Een remise aanbod door KuoKuo werd resoluut door zijn tegenstander afgeslagen.

Aan bord  1 stond Ilya een pion achter.: L+P+T tegen L+L+T. Niet veel later moest hij de kwaliteit geven.

Toen ging het ineens snel de goede kant voor ons op. KuoKuo meldde een remise (dit keer op aanbod van zijn bijna 200 ratingpunten hogere tegenstander). Een mooi resultaat dat het team perspectief bood. Niet veel later rondde Saleh zijn materiële overwicht af in een mooi mat!: 1,5-0,5 voor ons. Ilya had het lastig tegen zijn veel hogere rating tegenstander. Knap zoals hij verzet bood en bleef volharden. Niet veel later kwam Kaya triomfantelijk de analysezaal binnen met een vreugdevol gezicht!!! 2,5-0,5. De match was binnengehaald.  Even later moest Ilya de vlag strijken, na taai verzet. Helemaal geen schande tegen zijn bijna 450 punten hogere tegenstander.

In opperbeste stemming werd de thuisreis naar Leiden ingezet.

Grote complimenten voor de veerkracht van dit Team dat vanuit de staart naar een 7e positie is opgerukt. Er volgen nog 2 wedstrijdzaterdagen.

Groeten/meester Rob