LSG C1 handhaaft zich op NK

Op zaterdag 12 november 2022 toog ons dappere viertal strijders wederom naar Utrecht.

Plaats van handeling: Het Leidsche Rijncollege aan de Maartvlinder 1 te Utrecht. Hier waren we ook te gast in de 1e twee ronden. Onze septembervlinders waren omgeruild in novembervlinders. We waren stellig van plan om onze 7e positie in de tussenstand te verbeteren.

In ronde 5 traden we aan tegen ESV C1. Aan bord 1 en 2 speelden voor ons Ilya en KuoKuo tegen respectievelijke ratinghouders 1818 (Kazarjan) en 1777 (Ponomarev). Alleen de namen bezorgden je al het klamme angstzweet zou je zeggen! Maar niet onze jongens. Ze vlogen er gelijk met gestrekt been in en hielden lang dapper stand.

Aan de borden 3 en 4 toonden Elyas en Kaya grinta.

Ronde 5

De Latijnse spreuk “te pudeat et emenda vitam tuam” vrij vertaald: “schaam je en verbeter jouw eigen leven” gaf ons inspiratie om geheel eigen nieuwe wegen in te slaan op het schaakbord!

Na intensieve strijd moesten Ilya en KuoKuo buigen voor hun tegenstander.

Elyas en Kaya wisten beiden te winnen waardoor de match in evenwicht was gekomen.

Even bij komen op de grote poef:

een verdiende rust

In Ronde 6 (start 14.30 uur) was SHTV C1 onze tegenstander.

Dit keer hadden Ilya en KuoKuo iets minder sterkere tegenstanders respectievelijk 1679 en 1524 maar het bleef een flinke kluif.

Ronde 6 staat op punt van beginnen

kunnen we beginnen?

Elyas in dromenland

Kaya in vakantiestemming

KuoKuo wants to play

Ilya ready voor de dragon

Qua spelverloop werd het een herhaling van Ronde 5. Op de eerste 2 borden ging het er hard aan toe, werd voor iedere centimeter gevochten. Uiteindelijk bleven de 2 punten achter bij de tegenstanders. Elyas wist krom recht te buigen en pakte het volle punt. De verslaglegging van Kaya’s partij bracht ons in een emotionele rollercoaster. En toen kwam Kaya triomfantelijk de analyse ruimte binnen: “gewonnen”. Een glimlach die de gehele verdere zaterdag niet meer van zijn gezicht zou verdwijnen.

Nadat Elyas ons bij de Mac in Woerden trakteerde op een overheerlijk maaltje gingen wij blij en voldaan terug naar huis.

We staan nu op de 9e plek maar blijven zicht houden op een hogere positie: op naar de laatste twee ronden 7 en 8 op zaterdag 10 december (plaats nog niet bekend).

Groeten/meester Rob