Leidse schaakbond maakt debuut tijdens de Nacht van Ontdekkingen

Op zaterdag 15 september 2018 werd in Leiden de Nacht van Ontdekkingen gehouden. Het was een enerverend evenement dat 3500 bezoekers trok.

Wetenschappers van de Universiteit Leiden, theatermakers, kunstenaars en muzikanten borduurden voort op het thema tijd. Het festivalterrein omvatte binnen- en buitenlocaties rondom het Pieterskerkplein, Hortus Botanicus, Oude Sterrenwacht en Rapenburg. De Leidse Schaakbond, onder aanvoering van Jeugdleider Jetze Heun, mocht in de Hortus Botanicus haar schaakkunsten vertonen. Namens Op Eigen Wieken namen deel: Jonathan van de Vijver, Abisan en Akil Pancharajah en Leonore Braggaar; namens LSG deden mee: Baruch van Rijn, Davit Hovsepyan, Henk van der Scheer en Rob Uittenbogaard. Ook Wim Zwinkels (voorzitter Leidse Schaak Bond) droeg zijn steentje bij.

Ons werd werkelijk waar een adembenemende plek toegewezen. Wij mochten onze schaakmaterialen opstellen tussen stokoude bomen in een sprookjesachtig groen bos.

de schaakstukken staan in alle rust te wachten——-

ook het tuinschaakspel wachtte af———–

Er was voor de bezoekers een schaakpuzzel opgesteld, die menigeen tureluurs zou maken. De echte doorzetters kwamen er toch wel uit en konden hun oplossing op een briefje bij ons inleveren.

veel liefhebbers zouden zich in deze stelling komen verdiepen

Jonathan, Abisan en Akil beten het spits af!

3 OEW-ers

Goed voorbeeld deed volgen en de inmiddels invallende duisternis maakte

het sprookje volledig.

fantastische ambiance voor jong en oud

Ook kon men schaakpuzzels oplossen , waarbij de stopwatch gehanteerd werd.

het tuinspel was voortdurend bezet

meester Henk geeft Baruch en Davit bijles

Een lekker stukje appeltaart en het schaakplezier deden de tijd voorgoed verdwijnen.

Sommige bezoekers maakten een hernieuwde kennismaking met de schaaksport. Anderen werden razend enthousiast. Van alle schaakclubs werden flyers meegenomen. Wie weet zien we jullie binnenkort terug op onze schaakclubs. Kinderen en begeleiders ontzettend bedankt voor jullie deelname. Een speciaal woord van dank voor Jetze Heun voor zijn tomeloze inzet!!!

Groeten/meester Rob