Jeugdschaak Grand Prix Kudelstaart

Op zaterdag 5 april vertrokken wij rond 12.00 uur met ons allerbeste humeur naar de Jeugdschaak Grand Prix in Kudelstaart. Onze groep bestond dit keer uit Eelco en Rob (Jeugdbegeleiders LSG), Talitha, Jenske, Lina, Jonas en Arjan (vader van de twee laatstgenoemde jeugdspelers).

Goed humeur omdat de zon ons toelachte en omdat we er met z’n allen weer ontiegelijk veel zin in hadden. Na een mooie toeristische route langs de boorden van de Westeinderplas kwamen wij aan bij het Dorpshuis in Kudelstaart. Dit keer dus niet in een drukke stadskern, maar gesitueerd in een lieflijke rustige dorpskern. Er waren 12 groepen van 8 schakertjes (zie indeling in het bijgevoegde foto-album). Talitha in Groep 10, Jenske en Lina in Groep 11 en Jonas in Groep 12.

Voor aanvang zag de organisatie zich geconfronteerd met 2 afgemelde Groepsleiders. Onze Eelco (Groep 11) en Arjan (debuut) waren bereid om deze uitdaging aan te gaan. Een groot compliment voor Arjan, die zich als een echte Groepsleider ontpopte en Groep 9 op voorbeeldige wijze coachte en leidde. Ook Eelco bedankt voor zijn tomeloze inzet, immers je kon nauwelijks genieten van de overige partijen.

Talitha wist zich na een iet wat mindere start geweldig omhoog te werken, waarbij zij haar vertrouwde goede vorm wist te bereiken. Jonas was goed uit de startblokken gekomen (2 uit 2) maar moest toen wat gas terugnemen. Hij liep hierbij een keer tegen een Herdersmat op. Dat hadden we tijdens de les nog niet behandeld! Jenske vocht in een partij met Koning tegen Koning en Dame zo hard door dat zij een pat-stelling wist te bereiken: dat was een onverwacht mooi half punt! En dan was er nog onze Lina. Ze moest het in de laatste ronde opnemen tegen de jongen, die op de eerste plaats stond. Met goed aanvallend spel wist zij het initiatief te krijgen, had zelfs winstkansen, en ging vervolgens met Koning en Toren tegen een Koning van de tegenstander het eindspel in, waarbij Lina niet veel tijd meer over had op de klok. Er zat niet meer in dan een overigens zeer verdienstelijke remise. Lina eindigde gelijk met nummer 2, alleen het onderlinge resultaat bracht haar op de 3e plaats en derhalve een mooie podiumpositie! Proficiat! Voor de scores en resultaten verwijs ik jullie naar de site van de Leidse Bond.

Al met al weer een leuke spannende middag, waarbij we weer een aantal dingen hebben bijgeleerd.

Hier nog een uitgebreide fotorapportage.

Jullie verslaggever,

Rob Uittenbogaard