Ilya/Stap 3 stelt oud wereldkampioen Anatoly Karpov op zijn gemak

Donderdag 27 februari 2020 was een grote dag voor onze 10 jarige Ilya Sigida uit Stap 3.Ilya sinds enkele jaren vast Jeugdlid bij LSG is een markant joch. Op 7 maart 2009 geboren in Sint Petersburg/Rusland. Vader Oleg komt uit Kazachstan en moeder Aleksandra uit Sint Petersburg. Deze stad is gelegen in het Noordwesten van Rusland en is de op 1 na grootste stad van Rusland. Centrum van cultuur en wetenschap.

Peterhof; grote fonteinen; foto: Wikipedia

Ruiterstandbeeld van Nicolaas 1; foto: Wikipedia. Op 3 jarige leeftijd komt Ilya naar Nederland. Hij spreekt Russisch, Engels en Nederlands. Op 27 februari 2020 gaat hij in de vroege avond met meesters Henk en Rob naar Schiphol. Hij gaat Anatoly Karpov ophalen, wereldkampioen Schaken van 1975-1985 en wereldkampioen Fide van 1993-1999. Een bij leven grote legende!!!

Ilya met meester Henk vol verwachting in de Aankomsthal op Schiphol

Dan gaan de schuifdeuren in Aankomsthal 3 open: daar is hij mister Karpov. Karpov die momenteel veel doet voor het Jeugdschaak over de hele wereld was aangenaam verrast door onze youngster, die vlot in het Russisch met hem converseerde.

Karpov moest doorgebracht worden naar het restaurant Het Prentenkabinet in Leiden. Ilya besprak de keuze van menu op de achterbank van de auto. Moeder Aleksandra had een keurige Russische vertaling hiervan gemaakt.

Aangekomen bij het prentenkabinet werden de volgende foto’s geschoten.

Anatoly Karpov en Ilya Sigida

Karpov nam deel aan het 80 ste Noteboomtoernooi in Leiden bij de 4-Kamp Oude Meesters: samen met Jan Timman, Robert Hübner en Predrag Nikolic.

LSG-er Predrag Nikolic zou de 1e prijs pakken, direct gevolg door Karpov.

Op maandag 2 maart 2020 was het weer een grote dag. LSG bestond die dag 125 jaar!!! In alle vroegte brachten meesters Henk en Rob de oud wereldkampioen terug naar Schiphol.

Bij het afscheid zei Anatoly: “doe de hartelijke groeten aan Ilya”.

Anatoly Karpov met meester Henk

Anatoly Karpov met meester Rob

Wie zegt dat sprookjes niet bestaan dient voor eeuwig te zwijgen.

Groeten/meester Rob

 

1 Reactie op “Ilya/Stap 3 stelt oud wereldkampioen Anatoly Karpov op zijn gemak
  1. Edwin schreef:

    Fantastisch! Goed gedaan Ilya. Ik wist niet dat je Russisch sprak, maar dat zal Karpov ook wel leuk hebben gevonden. Wat een goed idee om mee te gaan om hem op te halen van Schiphol.