Ilya Sigida pakt 3e prijs in GP Alphen a/d Rijn

Op zaterdag 22 juni j.l. organiseerde de Alphense Schaak Club de laatste Grand Prix van dit seizoen.

Dit keer hadden we maar 6 inschrijvers namens LSG/Jeugd. Meester Eelco zorgde voor de begeleiding.

Sander Hankel  groep 4, Ilya Sigida groep 5, Benjamin van Haastert groep 7, Saleh Tleis groep 9, Lucas Hoogeveen groep 9 en Natalie van Haastert groep 10.

We beginnen van laag naar hoog.

Natalie speelde in groep 10 en wist met 4 uit 7 een keurige 4e plaats te behalen. Volgende keer nog een plekkie omhoog en de beker is binnen!

Natalie bovenin rechts

In groep 9 speelden Saleh en Lucas. Ook hier was de groep wat kleiner waardoor er iets minder partijen werden gespeeld. Lucas had in de laatste ronde genoeg aan een half punt voor de 3e plaats. Saleh deed zijn sportieve plicht en versloeg Lucas waardoor beiden op de gedeelde 3e plek eindigden en na loting net naast een beker grepen.

Lukas op dreef

Saleh in het oranje

Benjamin in groep 7 wist 3,5 punt te behalen wat een 6e plaats opleverde. De groep was wat kleiner waardoor er met het mooie weer extra lang buiten gespeeld kon worden! Volgende grand-prix weer iets meer de tijd nemen voor de zetten.

Benjamin in actie (achter de zwarte stukken)

Ilya zette weer een paar mooie aanvallen op!

Ilya in actie in groep 5. Met snel aanvalsspel wist hij 5 punten uit 7 partijen te behalen. Met een mooie 3e plaats als gevolg!

Ilya krijgt zijn 3e prijs

het podium in Groep 4

Ilya van harte proficiat met jouw fraaie 3e plaats!

Sander in groep 4 kwam tot 3 punten uit 7 partijen en behaalde daarmee een gedeelde 6e plaats. Sterke groep en er had hier en daar nog wel meer in gezeten. Toch hebben we weer genoten van het spel van Sander!

Sander achter de zwarte stukken

Hiermee is een einde gekomen aan de Grand Prix-serie namens de Leidse Schaak Bond van het seizoen 2018/2019.

Het was voor een ieder weer een erg leerzame middag!!!

Groeten/meester Eelco