Ilya Sigida grijpt prachtige 3e plaats op Grand Prix Alphen a/d Rijn

Op zaterdag 16 juni 2018 was al weer de laatste Jeugdschaak Grand Prix van dit seizoen. Het toernooi werd gehouden in zalencentrum de Bron te Alphen a/d Rijn.

Dit keer geen massale opkomst van de Jeugd: 10 Groepen. Hiervoor waren meerdere oorzaken te bedenken. Wellicht het inmiddels van start gegane WK voetbal in Moskou en een ander Jeugdschaaktoernooi in Haarlem. Ook de opkomst van LSG was niet massaal: slechts 2 deelnemers. Debet hieraan was zeker de massaschaaktweekamp in Apeldoorn tussen Apeldoorn en LSG, welke duidelijk door LSG met 35,5-15,5 werd gewonnen (hierdoor waren Benjamin, Lukas en Karsten verhinderd).

Onze Sander speelde in een sterk bezette Groep 3 met o.a. de ons welbekende Joost van Loon en Jonathan Vijver (OEW) en Nora Yeh (Stormpionnen). Sander speelde interessante partijen en had erg veel schaakplezier. Dit keer kwam hij voor het podium niet in aanmerking.

Sander aan zet; rechts Nora Yeh

Sander rekent door!

Even terug naar het WK voetbal in 1986: in Mexico-stad vond de kwartfinale plaats tussen Argentinië en Engeland. Argentinië won met 2-1 dankzij een legendarisch (omstreden) doelpunt van Maradonna, die het met de hand gemaakte doelpunt later omschreef als: “de hand van God”.

de hand van——–; gelukkig had dit geen invloed op het resultaat!

In Groep 8 speelde onze Ilya.

Ilya bedenkt een plan

Ilya met rode drinkbeker

Hier kan zijn meester Eelco zo zijn bedenkingen tegen hebben.

Ilya nam in de 2e helft een behoorlijke eindsprint, welke hem met 4 punten op een derde plaats bracht!!! Heel goed gedaan: namens ons allen gefeliciteerd hiermee!!!

trotse Ilya op podium

volledige podium

en nog eens met zijn trotse ouders

De standen worden gepubliceerd op: www.leisb.nl onder kopje Jeugd.

 

Groeten/meester Rob