Hoe verging het Elyas Nyoto afgelopen zaterdag en zondag bij het NK/E te Waalwijk?

Op zaterdag 5 en zondag 6 september j.l. werd in Waalwijk het NK/E-individueel georganiseerd (kinderen t/m 10 jaar). Dit was nog achterstallig onderhoud uit vorig seizoen. Het was een primeur, aangezien dit het 1e Tournooi was, waar fysiek geschaakt kon worden.Elyas had zich tijdens de kwalificatie voor deze NK-finale weten te plaatsen.

Het speeltempo: 25 minuten + 10 sec. per zet vanaf zet 1 p.p.p.p. Slechts 1 ouder per kind was toegestaan en deze mocht de speelzaal niet betreden. Ik werd per partij via Whats App op de hoogte gehouden.

 

Elyas vol goede moed bij de inschrijftafel; foto: moeder van Elyas 

Op dag 1 stonden maar liefst 5 ronden op het programma. Elyas was met zijn rating van 721 als 31 e (van 42) geplaatst.

In Ronde 1 met wit tegen de sterke Freek Thijssen (1005). Het werd een lange partij van 56 zetten, die helaas verloren ging. In Ronde 2  werd er met zwart gewonnen tegen Atharna Naveen (372) in 38 zetten. Dat was goed voor het moreel. De lunchpauze brak aan.

even genieten van een heerlijk broodje; foto: moeder van Elyas

Na de pauze moest aangetreden worden met wit in Ronde 3 tegen Liam Rooijakkers (862). Weer een lange partij van 51 zetten die verloren ging. In Ronde 4 met zwart tegen Prayan Sai Kumar (926) die in 50 zetten een keurige remise opleverde. In Ronde 5 sloot je de dag af met wit met een prima winst tegen Oscar Verver (955). Een 50 % score waar je mee door kon.

Op dag 2 stonden 4 Ronden op het programma. In ronde 6 haalde je met zwart prima winst tegen Tycho Bultstra (765) in liefst 68 zetten!. We gingen er eens goed voor zitten. In Ronde 7 werd verloren van Casper Deij (718). Ook de laatste 2 partijen gingen verloren tegen respectievelijk Mathijs Vogels (734) en Boyd Leenen (755). Kennelijk hadden de lange partijen een behoorlijke wissel getrokken op de conditie.

Toch zijn we heel erg trots op jou dat jij LSG Jeugd op dit NK hebt vertegenwoordigd. Je hebt weer een schat aan wedstrijdervaring opgedaan, welke je weer meeneemt naar toekomstige wedstrijden. We weten dat je het kan. Houd vertrouwen naar de toekomst!!!

Het podium zag er als volgt uit:

  1. Tommy Grooten (rating 1975) : 7,5 punt;
  2.  Sascha Kurt (rating 1193): 7 punten;
  3. Akshai Katpatal (rating 1144): 6,5 punt

Jullie kunnen e.e.a. nalezen op: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2020/

Groeten/meester Rob