Fraaie 3 e plaatsen Teams B en D Leidse Bond Huttontoernooi Hengelo

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseerde de Overijsselse Schaakbond in Hengelo het overbekende Huttontoernooi. Vorig jaar werd het gecancelled i.v.m. corona.

De afstand naar Hengelo was zeker een uitdaging. Sommigen van ons waren al op vrijdag afgereisd om beter te kunnen wennen aan de Overijsselse lucht. Er was een gezellige ontvangst van de deelnemers, begeleiders en ouders in de ruime aula van het Montessori College Twente. De speellokalen waren op kleine loopafstand van deze grote zaal. Er kon namens de Regionale Bonden geschaakt worden in de categorieën A t/m E. De Leidse Bond had dit keer een E, D en B (combi team met C) afgevaardigd. Ieder Team bestond uit 4 spelers.

Het speeltempo was: 15 min + 10 sec.

Meester Rob had het E-team onder zijn hoede; bordvolgorde 1. Achyuth Aravindhan; 2. Emma Barbier; 3. Elyas Nyoto; 4. Benjamin van Haastert.

Achyuth

Emma

Elyas

Benjamin

In Ronde 1 traden we aan tegen SGA. De punten werden broederlijk gedeeld: 2-2

Ronde 1 vanaf Benjamin

In Ronde 2 verloren we na harde strijd tegen HSB 1-3.

In Ronde 3 wonnen we met 3-1 tegen SBO. Toen we ook nog eens in Ronde 4 met 3-1 wonnen tegen NHSB was het podium nog zeker mogelijk. In Ronde 5 gingen we helaas onderuit met 1-3 tegen RSB.

Een eervolle vermelding hier voor Elyas die de maximale score van 5 uit 5 wist te bereiken. Jullie waren een enthousiast team met heel veel strijdlust en team spirit. Net buiten het podium geraakt.

Dream Team E: vlnr Benjamin, Elyas, Emma en Achyuth

Meester Henk coachte en begeleidde het D-Team; in bordvolgorde: 1. Zhu Chenwu; 2. Thomas Dijkhuijsen; 3. Ilya Sigida 4. Evan Los.

Rechts: Zhu

Thomas

Ilya

Evan

Team D in actie; meester Henk bekijkt op de achtergrond de verrichtingen van zijn kanjerteam

LeisB – HSB 2-2

In Ronde 1 vlogen jullie goed uit de startblokken: 3-1 tegen SBO. In Ronde 2 werd NHSB aan de zegekar gebonden: 4-0. Toen we er met z’n allen voor gingen zitten verloren we ruim met 0-4 tegen RSB. In Ronde 4 wonnen we met dezelfde cijfers van NVSBO: 4-0. In Ronde 5 moesten we berusten in 2-2 tegen HSB. Toch bracht e.e.a. ons op het podium met een fraaie 3e plaats.

Team D op de 3e plaats; Ilya, Zhu en Evan (Thomas ontbreekt)

En dan als laatste het B team (combi met C): Teamcaptain Jeroen Venema zorgde er voor dat jullie optimaal aan de start kwamen.

In bordvolgorde: 1. Tristan Veltrop; 2. Katja Venema; 3. Maxime Venema; 4. KuoKuo Li.

Tristan

Katja

Maxime

KuoKuo prima debuut in deze hoge klasse!

Team D in actie

Jullie behaalden uiteindelijk een fraaie 3e plaats!!!

B-team op het podium: vlnr: Tristan, Katja, Maxime en KuoKuo

De hele delegatie deelnemers Leidse Bond:

Wij complimenteren de organisatie met hun prima Huttontoernooi.

De meesten van ons vertrokken vervolgens naar de plaatselijke Pizzeria alwaar wij ons te goed deden aan een welverdiende pizza.

naast het schaakplezier nu Pizza vreugde

Rest ons nog een bijzonder woord van dank voor de Jeugdleider van de Leidse Bond Jetze Heun, die er voor gezorgd heeft dat wij weer een onvergetelijke dag met z’n allen hebben kunnen beleven.

Volgend jaar heeft de Leidse Schaakbond de eer en het genoegen om dit prachtige Huttontoernooi te huisvesten en te organiseren. Tot dan.

Groeten/meester Rob