Enthousiaste start LSG C1 op Nederlands kampioenschap

Op zaterdag 10 september vertrok ons LSG C-team opgetogen naar Utrecht voor de eerste 2 Ronden van het Nederlands Kampioenschap voor Clubteams C-klasse/4-tallen.Plaats van handeling: het ons inmiddels bekende Leidsche Rijncollege, Maartvlinder 1 te Utrecht. Wij hadden septembervlinders in ons buik!

Ons C-viertal: Bord 1: Ilya Sigida, bord 2: Kuo Kuo Li, bord 3: Elyas Nyoto, bord 4: Kaya van Elewout. Er wordt gespeeld over 4 zaterdagen, telkens 2 Ronden per dag.

Speeltempo: 100 min. p.p.p.p. + 10 sec. per zet toevoeging vanaf zet 1.

Om 10.00 uur startte ons team tegen Chess Cool uit Haarlem. We bevonden ons op de E-vleugel in het lokaal waar normaal Latijn aan de leerlingen werd gegeven.

Let the games begin: Ronde 1

Gemiddelde rating LSG: 1255, Chess Cool: 1472.

Ilya, KuoKuo

Elyas, Kaya

Ilya, KuoKuo

Elyas

Elyas, onze huidige clubkampioen, vaste kopman in het D-Team, was “ingevlogen” omdat hij beschikbaar was. D-Team speelt 1e Ronde op 1 oktober 2022. Elyas speelde erg geconcentreerd en met fraai spel wist hij het volle punt binnen te halen.

KuoKuo

Kaya rekent door

vanaf de achterzijde

Kaya, KuoKuo en Ilya moesten na heroïsche strijd het hoofd buigen: uitslag 1-3.

Na een ruime lunchpauze, waarin ontspannen buiten een balletje getrapt kon worden, waren de batterijen weer opgeladen en waren we klaar voor de 2e Ronde, waarin we aantraden tegen Moira Domtoren (gemiddelde rating: 1370).

Ilya-Ralf

Ilya vol vertrouwen bij aanvang

KuoKuo

Elyas steekt in goede vorm

Elyas wikkelde vrij spoedig naar een eindspel met torens en pionnen. Hij had de waarde van de dubbel pion bij zijn tegenstander goed ingeschat. Energiek haalde hij het volle punt binnen. Bij Kaya wisselden de kansen voortdurend.

Kaya speelt een spannende partij

Niet veel later kwam Kaya een zwaar bevochte verdienstelijke remise melden. KuoKuo wist een verloren positie op te rekken tot bijna remise. Vervolgens moest hij toch (ondanks tijdnood bij zijn tegenstander) het hoofd buigen. Alle hoop was op Ilya gericht.

Ilya knokt en knokt

Ogenschijnlijk stond Ilya beter. Toen zijn tegenstander langzaam het initiatief overnam kwam Ilya in de verdrukking. Uiteindelijk moest Ilya de eer aan zijn tegenstander laten.

We bedanken Elyas voor zijn voortreffelijke invalsbeurt, maar ook de andere 3 dappere krijgers. We hebben nog 3 Ronden te gaan, dus er zijn genoeg mogelijkheden om ons naar boven te werken.

 

Groeten/meester Rob