Enorme strijdlust interne LSG Jeugd: geen remises

Op dinsdag 27 oktober 2020 was het vrij rustig te noemen op de clubavond LSG Jeugd. Het weer was regenachtig en het was vanwege de terugschakeling naar wintertijd vroeg donker. Maar degenen die er wel waren leverden voorbeeldig strijd en spanning.

Eerst weer even de les.

Meester Henk geeft over Stap 2 aan:

“Thema vanavond: dubbele aanval door de Dame, H+V.

Aanvalsdoel 1 is Hout, aanvalsdoel 2 is een belangrijk Veld. De eerste twee diagrammen van pagina 9 uit het werkboek zijn uitgelegd. De uitleg gebeurde met behulp van een demonstratiebord. Het is telkens wel even zoeken naar dat belangrijk Veld. Is dat eenmaal gevonden dan is het vinden van een tweede aanvalsdoel niet meer zo moeilijk.

Voor het begin van de interne competitie nog even snel geoefend met de schaakklok. Langzamerhand beginnen Salah en Leon het gebruik van een schaakklok als gewoon te ervaren. Ze spelen al iets rustiger. Het komt wel.

Hidde speelde tijdens de interne competitie een goede partij tegen Sander.

Het laatste half uur kwam pagina 9 uit het werkboek aan de beurt. Leon en Salah maakten een halve pagina af. De andere helft komt een volgende keer aan beurt. Deze opgaven zijn best moeilijk.

Hidde heeft restant pagina 27 gemaakt. Voorlopig komt hij weer elke week. De voetbaltraining is verplaatst naar de Ma/Wo avond, vandaar. Nu hij elke week komt, neemt hij waarschijnlijk weer plaats in zijn oude groep.”

In Stap 3+ geeft meester Eelco aan: “vandaag verder gegaan met Hoofdstuk 4 “Tussenzet”. Als huiswerk blz 15 voor zo ver nog niet afgemaakt tijdens de les.”

Leon heeft een secondant

Salah liet zich aanvankelijk niet van de wijs brengen door de indrukwekkende trui van Leon. Uiteindelijk moest Salah toch de vlag strijken.

wat gaan die youngsters goed vooruit!

“De dood of de gladiolen” was het credo bij Elyas-Kaya. De spanning was om te snijden. Beiden wilden geen duimbreed toegeven.

Elyas (R)-Kaya: een gevecht richting podium

Een daverende verrassing leverde Hidde tegen Sander. Van het begin af aan zette hij de partij zeer degelijk op en bouwde een miniem voordeeltje uit tot definitieve winst!

Hidde-Sander: mooie partij

Hidde is van plan om weer iedere week te komen. Hij kan nu aansluiten bij zijn Groep Stap 2+.

Davit (R)-Benjamin 

Davit heeft de goede vorm te pakken en haalde het punt binnen. Hierdoor blijft hij zicht houden op het podium.

Owen-Baruch: leuke pot; Baruch pakt punt

Ilya-meester Chris

Ilya was oneven en bezorgde meester Chris een hoop kopzorgen.

Christiaan (R) bood taaie weerstand tegen Saleh

Terug naar de partij Elyas-Kaya.

top duel Elyas-Kaya

Kaya kwam een stuk voor , bleef geconcentreerd spelen en haalde de volle winst. Hiermee nestelde hij zich op de 2e plaats in de rangschikking. Elyas blijft ook nog steeds zicht houden op de koplopers. Het kan nog alle kanten opgaan!

1e helft interne LSG jeugd seizoen 2020-2021

Results of Round 7

Bd White Black Results
1 Elyas Nyoto Kaya Elewout 0 – 1
2 Davit Hovsepyan Benjamin van Haastert 1 – 0
3 Christiaan van Beek Saleh Tleis 0 – 1
4 Owen Hoogewerf Baruch van Rijn 0 – 1
5 Hidde Brouwer Sander Hankel 1 – 0
6 Salah Tleis Leon Beck 0 – 1

 

Groeten/meester Rob