Elyas pakt 2e plaats Groep 5 NK Basisscholen Online

Vandaag werd het individuele NK Online Basisscholen Groep 3, 4 en 5 gehouden op www.chesskid.com Er werd erg veel van de jonge kinderen gevraagd om bij temperaturen van 30 graden het hoofd koel te houden. Het werd weer een spannende aangelegenheid.

Nog even nostalgie: wie herinnert zich nog deze foto van woensdag 11 maart 2020.

Team 1 en 2 Montessori/Oegstgeest plaatsten zich voor de normale finale

Toen eind maart de lockdown werd ingesteld moest alles online gebeuren. Van de kinderen op deze foto kwamen vandaag Elyas/LSG (Groep 5) en Casper/OEW (Groep 3) in de prijzen.

Elyas in actie op clubavond LSG

Er werden vandaag 5 ronden gespeeld met tempo 5 + 5. Ruim 25 spelers namen het in 1 toernooi tegen elkaar op, waarna de verdeelsleutel over de Groepen 3, 4 en 5 werd opgemaakt. In Ronde 1 met zwart tegen Wilhel-A-Jort. Vrij snel veroverde je de witte Dame en was het volle punt een feit.

In ronde 2 ging het niet van een leien dakje. Sterker nog de tegenstander had 2 torens tegen jij 1; weliswaar had je als compensatie 3 pionnen. Een paar onnauwkeurige zetten van jouw opponent gaf meer lucht waarna je de partij toch nog kon omdraaien en het volle punt kon pakken. Je had nu 2 lange vermoeiende partijen achter de rug. Onmiddellijk moest in ronde 3 aangetreden worden tegen de latere winnaar van het toernooi: Emma Barbier. Emma speelde sterk en oplettend en wist haar betere stelling te verzilveren.

In ronde 4 liet je zien uit het goede hout te zijn gesneden. Vol vloog je erin en vrij snel uit de opening kon je een punt bijschrijven. In ronde 5 had je een overmacht gecreëerd en haalde je ook het volle punt binnen: 4 uit 5. In de overallstand werd je vierde. In de eindstand van Groep 5 haalde je een zeer verdienstelijke tweede plaats.

In Groep 3 pakte Casper Moeri/OEW een fraaie 3e plek. Pieter v.d. Salm werd keurig 4e. Ook Sam broertje van Casper streed volop mee!

De beide prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Jullie kunnen e.e.a. nalezen op: https://schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/emma-boyd-en-abel–pakken-individuele-titels-nk-345

Morgen de Teamfinales NK Online Groepen3,4 en 5 waar Montessori/Oegstgeest ook mee kan doen voor de prijzen.

 

Groeten/meester Rob