Elyas Nyoto Kampioen E-klasse Leidse Schaakbond Online

In het drieluik PK C/D/E Online Leidse Schaakbond kwamen afgelopen zaterdag 24 april de E-tjes aan bod. Namens LSG Jeugd deden mee Christiaan van Beek en Elyas Nyoto.

De organisatie was stevig in deskundige handen van Jetze Heun en Lo van Osch op het schaakplatform Tornelo. Er moesten 8 Ronden worden afgewerkt met speeltempo: 10 + 5. In Ronde 1 winst Elyas in 42 zetten tegen Stephan Gleeson. Christiaan moest buigen voor de sterke Emma Barbier. In Ronde 2 winst Elyas tegen Casper Moeri in 47 zetten. Christiaan pakt het volle punt tegen Sarah Barbier.

In Ronde 3 winst Elyas (39 zetten) tegen Jürgen van Delden. Christiaans troepen waren gedecimeerd tot slechts zijn Koning. Wiebe had nog een toren, loper en 4 pionnen. Wiebe had begrepen dat hij zijn toren weg moest halen. Maar i.p.v. een verticale maakte hij hiermee een horizontale beweging: pat, en derhalve ook een halfje voor Christiaan! Met 3 uit 3 was Elyas goed uit de startblokken gegaan. In Ronde 4 mocht hij met de witte stukken tegen de gevaarlijke Evan Los. Elyas trok onvermetel ten aanval en overspeelde zijn hand. Evan had een gevaarlijke matdreiging ingebakken en Elyas zag zich noodgedwongen om zijn Dame te moeten inleveren. Het duurde nog lang maar Evan trok aan het langste einde. Christiaan verloor van Ilja Verbraken.

In Ronde 5 herpakte Elyas zich onmiddellijk: in 17 zetten werd Ruben van Borren verslagen! Concurrent Evan Los ging onderuit tegen Matthan van Delden (fraaie partij). Christiaan boog voor Dhruv Kumar. Het werd spannend aan kop. In Ronde 6 wist Elyas met zwart de gevaarlijke Emma Barbier te verslaan. Christiaan won van Eric.

In Ronde 7 een “clash” tussen Elyas en Matthan van Delden. Resoluut schudde Elyas zijn rivaal van zich af met fris en gedegen aanvalsspel! Het was voor de neutrale kijker een schaaktraktatie  om Elyas te volgen.  Christiaan haalde ook het volle punt tegen Pim Low!

In Ronde 8 haalde Elyas het beslissende binnen tegen Ilja Verbraken binnen: hij mocht zich kronen tot Kampioen!!! Christiaan boog voor Ruben van Delden.

Eindstand: 1. Elyas 7 pt; 2. Evan 6,5 pt; 3. Matthan 6 pt 4. Emma Barbier 5,5 pt.

Emma had al een vrijplaats bij de meisjes E. Dat betekende een barrage tussen Mara Madularea en Sarah Barbier.   Na 3 series van 2 partijen (5+3) was het nog gelijk! In de hierna volgende sudden-death partij won Mara.

De podiumbezetters van harte proficiat. Zij nemen deel aan ket NK Online. De andere deelnemers bedankt voor jullie tijd en enthousiaste inzet. Op de website van de Leidse Schaakbond zijn verslagen te lezen.

archiefopname: NK/E fysiek 5 september 2020 in Waalwijk: Elyas smeert een broodje

Alle partijen zijn na te spelen op: PJK-E 24 april LeiSB | Tornelo

Voor LSG Jeugd is het Kampioenschap van Elyas een primeur; niet eerder werd een titel behaald.

Namens LSG van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Ook Christiaan ontzettend bedankt voor jouw deelname. Je hebt het aangedurfd om mee te willen doen en je hebt ook veerkracht getoond!!!

Groeten/meesters Eelco/Rob

 

1 Reactie op “Elyas Nyoto Kampioen E-klasse Leidse Schaakbond Online
  1. Raoul (trotse voorzitter) schreef:

    Gefeliciteerd Elyas!