E-Team stoomt door naar Finale JCC/E

Afgelopen zaterdag 2 oktober was het zo ver——————

Voorgrond: Christiaan, direct achter hem Vader Lucien, Elyas, Benjamin, rode trui: Cinar en daarachter vader Orcun

Zie onder het verslag van meester Lucien (Teamleider E/vader van Christiaan):

“Op zaterdag 2 oktober deed het E-team van LSG (Elyas Nyoto, Christiaan van Beek, Benjamin van Haastert en Cinar Ergincan) mee aan de halve finales van de nationale Jeugdclubcompetitie. Het was bepaald niet naast de deur: het toernooi werd gespeeld in Hoogkerk bij Groningen. Een aantal andere teams had het helaas laten afweten, naar verluidt vanwege de lange reis. Maar zoals een van de organisatoren al zei, als je ergens aan begint moet je het ook afmaken!

Dat vonden wij ook, dus gingen we lekker vroeg op pad op zaterdagochtend, en onder begeleiding van drie vaders (van Elyas, Cinar en Christiaan, met laatstgenoemde als teamleider omdat meester Rob teamleider van het C-team in Utrecht was) waren we mooi op tijd in de speelzaal. Het was een prachtige locatie, met veel ruimte voor de kinderen om te spelen en analyseren.

Dan nu het toernooi. We wisten van tevoren dat kwalificeren voor de finale niet al te moeilijk zou zijn: de beste 4 teams van de 8 gingen door, maar omdat 2 teams waren afgehaakt, hoefden we maar 2 teams achter ons te laten. Maar toch, goed scoren was belangrijk, omdat de resultaten tegen andere teams die zich zouden plaatsen, werden meegenomen naar de finale.

E-Team bij aanvang tegen Moira Domtoren uit Utrecht: op voorgrond Cinar in rode trui

De jongens deden het geweldig. De eerste vier wedstrijden werden met gemak gewonnen (waaronder dus tegen twee andere finaleteams, ASA Arnhem en Moira Domtoren uit Utrecht). Benjamin en Cinar waren een paar keer lekker snel klaar op bord 3 en 4. De laatste wedstrijd ging tegen de medekoploper KC Chesscool uit Haarlem, die alle matches met 4-0 hadden gewonnen. Dat zou dus, mede gezien de ratingverschillen, een lastige kluif worden, en inderdaad, ondanks felle strijd (Cinar wist zijn tegenstander nog te trucen!) ging de laatste wedstrijd met 3-1 verloren.

Zo gaan we dus in november meedoen aan de finale in Hoogeveen, waarbij we een prima uitgangspositie (4 matchpunten uit 3 wedstrijden) hebben om mee te dingen naar een hoge klassering. Na afloop is het goede resultaat nog uitbundig gevierd met een welverdiend etentje bij de lokale McDonalds!

Lucien van Beek (plv. teamleider)

 

Uitslagen:

Ronde 1: LSG – Ten Boer                              3,5-0,5

Ronde 2: LSG – ASA Arnhem                     4-0

Ronde 3: LSG – Groninger Combinatie  3-1

Ronde 4: LSG – Moira Domtoren             3-1

Ronde 5: LSG – KC Chesscool                    1-3

 

Individuele resultaten:

Bord 1: Elyas Nyoto        4/5

Bord 2: Christiaan van Beek        2,5/5

Bord 3: Benjamin van Haastert 4/5

Bord 4: Cinar Ergincan   4/5″

Namens heel LSG bedankt voor jullie doorzettingsvermogen en nu op naar de Finale op ZATERDAG 20 NOVEMBER 2021 te Hoogeveen.

Groeten/meester Lucien