Drukke slot Jeugd GP OEW

Op zaterdag 17 juni j.l. organiseerde OEW de laatste Grand Prix van dit seizoen.

Het verslag is dit keer van meester Henk, die als begeleider van LSG Jeugd optrad.

Zestien groepen van acht deelnemers waren er gevormd. Het huis was zogezegd tot de laatste stoel bezet. Op voorhand een groot succes. Dan meldt zich iemand die niet op de deelnemerslijst staat vermeld. Toch kan hij een bevestiging van zijn aanmelding tonen. Tja, dan breekt er eventjes paniek uit. De organisatie wil deze jeugdige schaker natuurlijk niet in de kou laten staan. Nou, kou? Nee, koud was het zeker niet. Net geen tropische dag, dat hielp. Kou zat er niet in de lucht, en de ervaren organisatie wierp de paniek verre van zich. Slechts een lichte ergernis vormde zich. Daar een gedeeltelijke herindeling met een later aanvangstijdstip het gevolg zou zijn.

De schaakdag verliep verder soepeltjes. De rondes volgden elkaar snel op. Tussen de rondes konden de deelnemers buiten of in de koele tuin van de school/het buurthuis afleiding vinden.

De jeugdafdeling van LSG werd door zeven deelnemers vertegenwoordigd. Ook oud-leden namen deel. Elvito speelde eenmalig mee, meegekomen met zijn oudere broer, en pakte zijn schaakaspiraties niet op. Mats Vermeer daarentegen leek opnieuw door het schaakvirus gegrepen. Wie weet, misschien zien we hem volgend jaar andermaal op de Jeugd Grand Prix. Zou erg leuk zijn!

 

In Groep 14 spelen Joep en Erik. Drie punten uit zes partijen behaalt Joep, net te weinig om voor een prijs in aanmerking te komen. De laatste partij laat hij een beetje lopen. “Dan word ik de volgende Grand Prix voordelig ingeschaald”, bedenkt hij zich. Daarnaast stelt hij zich sociaal op. Hij laat Erik zijn eerste punt scoren. Groepsgevoel, dat zien we graag!

Erik doet een tukkie

Joep heeft er weer zin in

In Groep 13 spelen Mats en Elvito. Zeven punten uit zeven partijen behaalt Mats maar liefst. Hij is duidelijk geïnspireerd. Elvito heeft het ook zeven partijen naar z’n zin. Op een heel ander niveau. Hij amuseert zich kostelijk, maar verzamelt geen enkel punt.

In Groep 11 speelt Lucas. Zoals altijd speelt Lucas geconcentreerd zijn partijen. Ditmaal behaalt hij vier punten en bereikt daarmee net het podium niet, vierde.

Lucas in gedachten verzonken

In Groep 10 speelt Laura. Immer goed gemutst, met een lach op haar gezicht. Ook ditmaal scoort ze weer goed, vierenhalve punt. Hiermee wordt ze gedeeld derde, maar in de eindrangschikking belandt ze op de vierde plaats.

glimlachende Laura

In Groep 6 speelt Saleh. Ook Saleh speelt geconcentreerd zijn partijen. De vorige keer miste hij het podium net. Ditmaal haalt hij het podium wel. Met vier punten uit zeven partijen wordt hij gedeeld derde. Op onderling resultaat eist hij de derde prijs op. Proficiat!

Saleh toont goede vorm

In Groep 2 speelt Kaya. Gestaag bouwt Kaya verder aan zijn schaakcarriëre. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen, inmiddels speelt hij in groep 2. In de laatste ronde versloeg hij Voorschotens talent Burak. Met drieënhalve punt behaalt hij de vierde plek.

Kaya toon zijn klasse

In Groep 1 speelt Elyas. Voor Elyas is het de eerste keer dat hij in Groep 1 speelt. Gelijk behaalt hij de derde prijs. Hiermee laat hij een erkende schaker als Jonathan Vijver achter zich. Proficiat!

Allemaal, deelnemers en ouders en begeleiders, hartelijk dank voor jullie enthousiaste aanwezigheid tijdens weer een voortreffelijke Jeugd Grand Prix-schaakdag van de Leidse Schaakbond.

Lucien, vader van deelnemer Erik, dank voor de foto’s

Groeten/meester Henk