Dhruv naar finale Stadsdelenkampioenschap Leiden

Afgelopen woensdag 9 oktober werd de eerste kwalificatie leerlingen Basisscholen gehouden voor de Stadsdelen Noord en Zuid-Oost uit Leiden. Lokatie: Het Gebouw in de Kooi.

E.e.a. in het kader HEEL LEIDEN SCHAAKT! Een initiatief van de schaakclubs Philidor, Op Eigen Wieken en het Leidsch Schaak Genootschap (LSG).

Namens LSG/Jeugd deden mee voor Stadsdeel Zuid-Oost: Dhruv Kumar en Baruch van Rijn. Uit deze kwalificatie moesten 2 Teams samengesteld worden voor beide Stadsdelen. Formule per Team: 3 kinderen Groep 1 t/m 6; 3 kinderen Groep 7 en 8.

Dhruv was razend enthousiast

Dhruv’s moed en wil om zich als jongeling voor dit toernooi aan te melden werd beloond met een plaats in de finale op 30 oktober.

Finale Team Zuid-Oost

Voor dit team hebben zich geplaatst: Bovenste rij v.l.n.r: Nora, Bjarne, Joost; onderste rij: Dhruv, Arndt en Luuk.

Niet geplaatst maar wel ontzettend goed gespeeld was Baruch.

Baruch speelde oer degelijk

Baruch delfde in zijn eerste spannende partij tegen de sterke Jonathan Vijver net het onderspit. Wist de ijzersterke Nora in een stevige houdgreep te leggen met onafwendbaar mat. Kwam uiteindelijk een halfje tekort voor plaatsing. Toch heel goed gedaan Baruch!!!

Voor Team Noord hebben zich geplaatst: Daniel, Jonathan, Tolik, Jathus, Sam en Casper.

Komende woensdag 16 oktober wordt de 2e halve finale gespeeld tussen de Stadsdelen West en Zuid-West. Voor Stadsdeel West komen diverse spelers van LSG-Jeugd uit. Kom hen aanmoedigen in Huis van de Buurt Morschwijk, Topaaslaan 19 te Leiden. We spelen van 13.00-17.00 uur.

Groeten/meester Rob