David en Lina winnen een prijs in Voorschoten

Zaterdag 2 mei werd in Voorschoten de 7e Grand Prix van het seizoen gehouden. Ook dit keer waren we met een groep kinderen van LSG present. Doordat het toernooi in de Meivakantie werd gehouden was de groep niet zo groot als andere keren. Hopelijk gaan we de volgende keer met nog meer kinderen naar het laatste Grand Prix toernooi op 6 juni in Alphen.

Dat de groep niet zo groot was maakte voor de gezelligheid niet uit. David, Lina, Veerle en Nienke hebben het prima naar hun zin gehad. Het was prachtig weer waardoor we tussen de rondes door lekker naar buiten konden om van de zon te genieten. Lekker tikkertje spelen, voetballen of gewoon even kletsen. Na de 5e ronde was er nog ‘chipspauze’. Meester Rob trakteerde iedereen op een lekker zakje chips. Dat ging er bij iedereen wel goed in.

Op het schaakbord ging het ook heel erg goed.
Veerle speelde in een hoge groep (6) en begon heel sterk met 3 overwinningen in haar eerste 4 partijen. Het lukt helaas niet om ook zo sterk te eindigen. Maar een punt in haar laatste partij zorgde toch voor een mooie 4e plaats met 4 uit 7.

Veerle bekijkt het goed

Veerle bekijkt het goed

Lina ging als een speer van start in groep 9. Na 3 rondes stond ze bovenaan met 2 overwinningen en een remise. Daarna ging het even wat minder. Maar als ze de laatste ronde zou winnen, was ze 2e in haar groep met 4½ uit 7.

zandloper+GP Voorschoten 015

Stelling van Lina - 1 zet voor het einde.

Stelling van Lina – 1 zet voor het einde.

Lina speelde met zwart heel geconcentreerd en had al de dame van haar tegenstander veroverd. In de diagramstelling speelde wit 1.Lc2 waarna Lina nog eens rustig nadacht en toen mat zette met 1…De2#. Yes! Ze was 2e geworden! Gefeliciteerd, goed gedaan.

Nienke deed het in groep 10 ook heel goed. Ze begon juist wat minder, maar eindigde heel erg goed. Als ze nog iets langer nadenkt over haar zetten, weet ik zeker dat ze nog vaker kan winnen. Nu werd ze 4e met 4 uit 7.

Nienke in actie

Nienke in actie

We bewaren natuurlijk het beste voor het laatst. David speelde in groep 14 het perfecte toernooi en won al zijn partijen. Na de 6e ronde dacht hij al eerste te zijn, maar er was een uitslag verkeerd ingevuld op het papiertje van de wedstrijdleider. In de laatste ronde moest David nog spelen tegen de nummer 2 die tot op dat moment pas 1 keer had verloren. Best spannend, maar David won overtuigend en verdiende daarmee een mooie beker. Gefeliciteerd, een knappe prestatie.

David in topvorm!

David in topvorm!

Mooi weer, mooie resultaten en een leuk toernooi. Kortom, een leuke dag waarna iedereen tevreden naar huis kon gaan. Vooral Lina en David die terecht zeer trots op hun prijs waren. Op naar de volgende Grand Prix in Alphen!

een zeer hecht team

een zeer hecht team

Tot slot een woord van dank voor de enthousiaste en kundige begeleiding van meester Edwin.

meester Edwin maakt aantekeningen in zijn notitie-boek

meester Edwin maakt aantekeningen in zijn notitie-boek

Meester Rob & Edwin