Cinar verovert 3e plaats op NK Online H

Op het Nederlandse Kampioenschap Online Categorie H (t/m 7 jaar) op zaterdag 19 juni j.l. heeft LSG-er Cinar Ergincan een fraaie 3e plaats veroverd.Wat normaal de Pupillendag heet te zijn (F/G/H) moest nu Online gespeeld worden.

Cinar bij zijn 1e proefles bij LSG op dinsdag 24 november 2020

Hij had in de afgelopen tijd al getoond het nodige in zijn mars te hebben: 1e in Groep 3 van de basisschoolkampioenschappen Groep 3,4 en 5 Online van de Leidse Schaakbond. Gedeeld 1e bij het PK Online Leidse Bond categorie H. We mochten dus wel iets verwachten, maar kom op zeg het manneke is net 6 jaar geworden en hij moest nu opboksen tegen veelal 7 jarigen!

Om 10.00 uur was de start met Ronde 1. Met zwart tegen George Ren. Toen jij een paardvork gaf op Dame en Koning was het pleit gauw beslecht. Winst in 16 zetten. Nog 2 kinderen van de Leidse Bond Casper Moeri en Dhruv Kumar wonnen ook. Stand na Ronde 1: 11 spelers met 1 punt.

In Ronde 2 trof je met zwart een “oude bekende”: Dhruv Kumar. Hiermee was je in het PK Leidse Bond gedeeld 1e geworden. Je kwam een stuk voor met veel matdreigingen. Toch hielden wij ons hart vast dat je het niet te mooi wilde doen, maar gelukkig had je alles goed doorgerekend: winst. Stand na Ronde 2: 6 spelers met 2, waarbij jij als 2e stond gerangschikt.

In Ronde 3  de witte stukken tegen Julius Meijboom. Met overmacht greep je de winst. Stand na Ronde 3: 3 spelers met de volle winst, jij als 1e gerangschikt.

In Ronde 4 met zwart tegen de sterke Besher Mousa. Met zwart hield je ervan om vrij snel Paard g4 te doen wat gevaarlijke taferelen opleverde. Je verloor pardoes jouw Dame.  Toen meesters Eelco en Rob van de schrik bekomen waren gaf de tegenstander zo maar zijn Dame weg. Even later stond je een stuk voor  en winst werd een feit. Stand na Ronde 4: 2 spelers met 4 punten: Raghav Pathak en Cinar.

De lunchpauze was aangebroken: even een lekker broodje eten en een Donald Duckje lezen!!!

De jongens waren van de “mannen “gescheiden en nu ging het er echt om.

In Ronde 5 het klapstuk: Cinar-Raghav, de 2 koplopers tegen elkaar. Door een onoplettendheidje gaf Cinar zijn Dame weg: helaas verlies. Stand na Ronde 5: 1. Raghav 6 pt; 2. Casper Moeri 5 PT 3 t/m 9 : 4 PT.

In Ronde 6: Cinar-Casper. Een spektakelstuk van het zuiverste soort. Cinar wist een fraaie aanval op te zetten en sloeg op zet 27 met zijn loper op f7. Hier waren nog betere zetten zoals zelfs Dame slaat f7 (mat in 3). Op dat moment werd zijn partij live breed uit besproken op Twitch TV door Stefan Kuipers en Jan Werle.  Toen je de kers op de taart moest zetten deed je een tergtrekkende zet met jouw toren dat jouw voordeel enigszins deed verdampen. Maar nog had je goed perspectief. Niet veel later gooide je de handdoek pardoes in de ring, terwijl er nog voldoende tegenkansen waren: verlies.

In Ronde 7 (laatste) herpakte jij je voorbeeldig en won je gedecideerd van Yuway Li. Hiermee stond je toch op het podium op de 3e plaats. 1e werd Raghav Pathak en 2e werd Casper Moeri (OEW).

Wij feliciteren alle 3 prijswinnaars van harte. Jullie hebben er met z’n allen een spannend toernooi van gemaakt.

huldiging Cinar  clubavond dinsdag 15 juni 2021

Afgelopen dinsdag ontving hij eerder veroverde medailles.

Met deze 3e plek op het NK heeft Cinar LSG Jeugd Dinsdag een primeur bezorgd!!!

Groeten,

meesters Eelco/Henk/Rob

 

 

1 Reactie op “Cinar verovert 3e plaats op NK Online H
  1. Raoul (trotse voorzitter) schreef:

    Gefeliciteerd Cinar!