Cinar plaatst zich voor het NK H Online op zaterdag 19 juni 2021

Op zaterdag 5 juni 2021 werden de PK F,G en H Leidse Bond Online gehouden. Bij de H-categorie deed namens LSG mee: Cinar Ergincan.

Meester Henk volgde e.e.a. op de voet op het schaakplatform Tornelo:

“Eerst de deelnemers voorstellen:

Casper Moeri                                    551

Cinar Ergincan                                   500

Ilja Verbaken                                    400

Dhruv Kumar                                    288

Anne Barbier                                     250

Avodeon Eben                                 150

Pim Gaarlandt                                  150

 

Zeven deelnemers, ofwel elke ronde kende drie partijen en een bye.

De meeste deelnemers waren bijtijds in de zoom en moesten eventjes wachten alvorens de eerste ronde startte. Te lang voor het gevoel van Cinar: “Hoe laat gaan we beginnen?”

Ronde 1.

Cinar Ergincan – Dhruv Kumar                                                                  1-0

Spaanse ruilvariant, waarna Dhruv de witte e-pion met zijn dame terugwint. Cinar weet te profiteren. Hij plaatst een toren op de e-lijn en wint hiervoor de zwarte dame. Hij speelt de partij beheerst uit.

Dhruv, met zijn verleden bij LSG-jeugd, kennen we natuurlijk nog. Later zou hij nog van zich doen spreken.

 

Ronde 2.

Pim Gaarlandt – Cinar Ergincan                                                                0-1

Van beide kanten een opening met de e-pion. Maar daarna gaat het snel mis bij Pim. Hij veroorlooft zich een dameuitval naar h5, op zet twee. Cinar weet hier wel raad mee, en wint enkele zetten later de witte dame. Cinar’s vierde zet, Kd8, geeft blijk van spelinzicht. Pim’s opening is soeverein afgestraft door Cinar.

 

Ronde 3.

Cinar Ergincan – Avodeon Eben                                                               1-0

Spaanse ruilvariant zonder a6. Na enkele zetten valt Cinar de zwarte dame aan. Avodeon reageert niet optimaal. Cinar wint materiaal en belandt in een stelling met twee torens tegen een toren. Hij speelt het gewoon uit.

 

Ronde 4.

Anne Barbier – Cinar Ergincan                                                                   0-1

Eindelijke een opening met de d-pion. Het begon als volgt:  1. d4 d5  2. e4 dxe4. Een interessante opening, maar het vervolg lijkt een soort “weggeefschaak”. Anne geeft gewoon het ene stuk na het andere stuk weg. Een gemakkelijke overwinning voor Cinar. Eigenlijk te gemakkelijk.

 

Ronde 5.

Cinar Ergincan – Ilja Verbaken                                                                  0-1

Spaanse ruilvariant, waarbij zwart met de b-pion terugpakt. Wit staat steeds iets beter, maar het is en blijft een spannende partij. Uiteindelijk bereikt een gevaarlijke vrije e-pion van wit de overkant. Beide spelers zagen aan het eind van de partij een witte mogelijkheid over het hoofd. Wit kon met de e-pion een zwarte Toren op f7 met schaak slaan. Dat beiden deze mogelijkheid over het hoofd zagen, ligt ongetwijfeld aan het snelle tempo wat deze jonkies erop nahouden!

 

Bij elke ronde is het wachten tot de laatste partij van de ronde is gespeeld. Soms duurt het wachten enkelen te lang, en klinkt er “volgens mij zijn alle partijen klaar”. Hetgeen dan natuurlijk niet het geval is. Over het algemeen hielden de deelnemers zich, zoals afgesproken, stil in de zoom.

Na ronde 5 zegt Cinar: “ik heb alle partijen nog gewonnen”. Dat klopte, maar zoiets moet je natuurlijk niet te vroeg zeggen …

 

Ronde 6.

Casper Moeri – Cinar Ergincan                                                                  1-0

Een miniatuurtje. Casper zet een loper op c4, speelt later de dame naar f3. Dan, ja dan moet je ergens op letten. Cinar lette eventjes niet goed op, en gelijk was de partij voorbij. Nu moet gezegd worden, het was een röntgenaanval op f7. Maar toch.

De volledige partij ging als volgt.  1. e4 e5  2. Lc4 Pf6  3. Pc3 Lb4  4. d3 Lxc3  5. Bxc3 d5  6. exd5 Pxd5  7. Df3 Pxc3??  8. Dxf7#

 

Ronde 7.

Bye.

In deze ronde wordt de partij Dhruv Kumar – Casper Moeri gespeeld. Een belangrijke partij, de winnaar zou namelijk in punten gelijkkomen met Cinar. Dhruv won, in een goede partij. Een prachtige toernooiprestatie van Dhruv!

 

In categorie H was duidelijk een tweedeling te zien. Dhruv speelde zich tussen de drie ratingfavorieten. Met z’n vieren waren ze duidelijk een klasse apart. Cinar en Dhruv gezamenlijk op plaats een. Casper en Ilja gezamenlijk op plaats drie, een punt minder”. Tot zover het verslag van meester Henk.

Omdat er slechts 1 rechtstreekse plek voor het NK was moest er een beslissingsmatch tussen Dhruv en Cinar gespeeld worden. Beiden hadden ingestemd dat deze de volgende ochtend om 10.00 uur op Tornelo zou starten. Eerst 2 partijen (5+5). In beide partijen speelde Cinar iets onder de maat, te gehaast, iets te ongeconcentreerd. Dat resulteerde in twee zeges voor Dhruv, die zich officieel Kampioen bij de Leidse Bond H mocht noemen. Van harte gefeliciteerd Dhruv!!! Voor de andere 3 zijn vrijplaatsen aangevraagd en inmiddels geaccepteerd.

Dat betekent dat ook LSG-er Cinar mee kan doen aan het NK H Online op zaterdag 19 juni 2021.

Wij feliciteren Cinar met deze schitterende prestatie en wensen hem veel succes toe voor a.s. zaterdag.

Cinar in actie op de LSG Jeugd clubavond

 

Groeten,

meesters Henk/Rob