Betrokkenheid ouders

Veel jeugdverenigingen groeien (of krimpen) met de inzet (of ontbreken ervan) van de ouders van de kinderen. De ouders zijn onmisbaar: op clubavonden als het aantal leden toeneemt, tijdens toernooien of op termijn zelfs op schaakvakanties of zogenaamde ‘schaakkampen’. Wat wij van ouders vragen is dat zij ook een beetje lid van de club worden.

Er zijn allerlei mogelijkheden, zowel op de clubavond op dinsdag, als op een moment dat het hen zelf uitkomt. Kennis van het schaakspel is daarvoor lang niet altijd nodig.

  • Training geven; graag! De Landelijke Schaakbond heeft opleidingen voor schaaktrainers. Als er voldoende ouders willen, kunnen we een opleiding in Leiden laten starten.
  • Indeling en uitslagen van de competitie bijhouden.
  • Brengen en halen van jeugdleden die meedoen aan een toernooi.
  • Inkoop van prijsjes, medailles of bekers voor speciale gelegenheden.

Wij zullen jouw vader, moeder of voogd regelmatig vragen mee te doen met activiteiten zodat jij optimaal kunt genieten én leren; in onze visie leidt dat voor elk kind uiteindelijk tot de beste resultaten!

Mochten je ouders door jouw plezier in het schaakspel zelf ‘geïnfecteerd’ worden, dan is het voor hen natuurlijk een kleine stap om lid te worden van LSG en zelf ook weer in competitieverband de uitdaging met de schaakstukken aan te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*