Anne Frankschool winnaar BO 3,4 & 5 Online Leidse Bond

Op woensdag 19 mei 2021 organiseerde LSG Jeugd namens de Leidse Schaakbond het basisscholen kwalificatie schaaktoernooi voor de middenbouw: Groepen 3,4 en 5. Vanwege de pandemie werd dit Online gehouden. Het was al weer het 8e De Zwaluw toernooi zoals dit beter bekend staat!6 scholen hadden zich aangemeld met in totaal 35 kinderen. Meester Eelco had het toernooi klaar gezet op het schaakplatform Lichess:

https://lichess.org/tournament/Pv3O38Tr

Toernooivorm: Arena; tempo: 7+3. Het resultaat van de beste 5 per team telde voor de einduitslag. Toernooi duur: 2 uur.

De kinderen konden non stop partijtjes spelen. Voor aanvang meldden de kinderen zich in de chat en was het al heel gezellig. Gaandeweg het toernooi lazen we hier komische opmerkingen als: “mijn loper doet het niet!?””  en “ja daar heb ik ook last van gehad”. Na 90 minuten: “ik begin trek in Pizza te krijgen”. Het was ook een lange zit 2 uur, maar de meesten kregen er niet genoeg van.

Zo’n 20 minuten voor afloop was het duidelijk dat de Anne Frankschool niet meer in te halen was. Om plek 2 was een felle strijd gaande tussen Montessori/Oegstgeest (61 punten) en Elckerlyc/Leiderdorp (57 punten). Het werd nagelbijtend spannend tussen deze twee kemphanen. Met nog 9 minuten te gaan: Montessori (66 punten) en Elckerlyc (65 punten). Op Zoom hield de organisatie kontakt met Jetze Heun Jeugdleider Leidse Schaakbond. Van dit scenario hadden we slechts kunnen dromen. Pure propaganda voor het schoolschaak!!!

Toen de gong had geklonken kon het volgende eindklassement worden opgemaakt:

  1. Anne Frank/Leiden: 99 punten; 2. Montessorischool/Oegstgeest: 70 punten; 3. Elckerlyc/Leiderdorp: 65 punten

Anne Frank mocht zich kronen tot Kampioen en plaatste zich rechtstreek voor de Halve Finale van het NK ONline BO 3,4 en 5.

In de individuele stand werden de medailles over de drie groepen als volgt verdeeld:

Groep 3: 1. Cinar Ergincan/De Stevenshofschool; 2. Casper Moeri (Anne Frank/Leiden); 3. Pim Gaarlandt (Anne Frank/Leiden).

Groep 4: 1. Sam Moeri/Anne Frank/Leiden; 2. Enzo de Castro (Elckerlyc/Leiderdorp; 3. Artem Kryzhanovskyi (Montessori/Oegstgeest).

Groep 5: 1. Sabin Teianu (Elckerlyc/Leiderdorp); 2. Olivier Schrama (Montessori/Oegstgeest); 3. Jesse Glasbergen (De Schakel/Leiderdorp).

In het overall klassement individueel wist onze piepjonge LSG-er  Cinar Ergincan (6 jaar) een gedeelde 2e plaats te pakken met maar liefst 28 punten!!!

Cinar Ergincan bij zijn 1e proefles bij LSG

De prijzen worden afgeleverd bij de scholen van alle prijswinnaars.

LSG Jeugd feliciteert de winnende school Anne Frank met het kampioenschap en alle individuele prijswinnaars. Maar ook alle overige deelnemende scholen en deelnemers. Jullie hebben allen dit spannende schaakfeest mogelijk gemaakt!!!

Attentie: de Halve Finales vinden plaats Online van 14 t/m 18 juni 2021; de Finale Online op 26 juni 2021.

ATTENTIE: de KNSB heeft inmiddels bekend gemaakt dat alle scholen zich nog voor de Halve Finale mogen aanmelden:

https://schaken.nl/nk-schoolschaak/nk-online/aanmeldformulier-halve-finales-nk-schoolschaak-bo-online-345

Wij wensen iedereen daarbij veel succes toe.

 

Met vriendelijke groeten,

namens de organisatie LSG/Jeugd

meesters Eelco/Rob

 

 

 

1 Reactie op “Anne Frankschool winnaar BO 3,4 & 5 Online Leidse Bond
  1. Orçun Ergincan schreef:

    Great article Rob. Thank you for summary.