4-tallen Leidse Bond vallen buiten de prijzen

Afgelopen zaterdag 12 oktober organiseerde SV Caissa/Hoorn namens de Noord-Hollandse Schaakbond het Huttontoernooi. Het was alweer de 60 e editie.

Plaats van handeling: Scholengemeenschap Copernicus in Hoorn. Vernoemd naar de wis- en sterrenkundige. Misschien dat de sterren ons goed gezind zouden zijn?! Na wat verkeersproblemen nabij de Coentunnel kon een ieder om 12.10 uur beginnen met de eerste Ronde. Namens de Regio-bonden waren 4-tallen op diverse niveau’s afgevaardigd. Meester Rob begeleidde het E-team. Hiervoor in dit verslag de meeste aandacht!

De bordverdeling was als volgt: 1. Rhys Arnold; 2. Jonathan Vijver; 3. David Noort; 4. Lukas van Dorp.

In de 1e Ronde werd aangetreden tegen de HSB.

vlnr: Rhys, Jonathan, David en Lukas; nog fris en fruitig!

Na een zwaar gevecht werden de punten gedeeld: 2-2.

voor aanvang 2e ronde

In de 2e Ronde was RSB ons de baas. Op de hoge borden werden 2 halfjes genoteerd op de lage borden incasseerden we verlies. We bleven elkaar steunen en oppeppen met als gevolg een fraaie zege met 4-0 tegen NOSBO.

Rhys kijkt altijd naar een nog betere zet

Rhys kwam steeds naar de tussenstanden op het score-briefje kijken en vervolgde zijn partijen in het belang van het teamresultaat.

Jonathan vocht als een oranje-leeuw

David voelde zich prima thuis in het E-team

tijger Lukas

In de 4e Ronde hadden we een bye.

klaar voor ronde 5

In Ronde 5 gebeurden dingen, welke het schaken zo boeiend maken. David en Jonathan hadden al vrij snel verloren. Lukas stond in volkomen verloren positie (onafwendbaar mat in 1 dreigde). Lukas liet zijn hoofd niet hangen maar besloot een aantal schaakzetten te produceren. Net toen de normale schaakjes voorbij waren plaatste Lukas zijn witte Dame op de achterste rij. Gaf schaak en als de Koning weg zou gaan viel de zwarte Dame. Zijn tegenstander was hierdoor zo gebiologeerd dat hij zijn hand uitstak om op te geven. Totaal over het hoofd ziend dat hij met zijn zwarte Toren de witte Dame had kunnen slaan! Dit was een onverwachte opsteker. Dit gaf Rhys een grote impuls om nog eens alles uit de kast te halen. Nadat de torens geruild waren bleef voor ieder een Dame en 5 pionnen. Rhys bleef het proberen maar uiteindelijk was er geen doorkomen aan. Daarmee werd de wedstrijd afgesloten met een 1,5-2,5 verlies.

In Team D zaten namens LeisB: Abisan Pancharai, Nora Yeh, Maxime Venema en Otto Zoet (teamleider Jeroen Venema)

Team D: vlnr: Maxime, Abisan, Nora en Otto

Dit team behaalde een gedeeld 5e plaats.

In Team C zaten: Lorin Arnold, Katja Venema,Ischa Versteegen en Jelle Zoet (teamleider Stefan Tabak)

Team C: vlnr: Jelle, Ischa, Katja en Lorin

Dit team viel na zware strijd net buiten het podium (4e).

In Team B dat in vertrouwde handen was van meester Henk zaten: Quinten Salomons, David Sonneveld, Jaden Birginia en Matthijs van Borren. In een behoorlijk zware Groep werd hier de 6e plaats bereikt.

Team B: vlnr: Matthijs, Jaden, David en Quinten

Te doen gebruikelijk werd samen met de HSB de plaatselijke Pizzeria Salento bezocht om gezamenlijk een Pizza te eten.

de prachtige oude kerk in de Grote Oost geeft 18.00 aan

Tijd om met z’n allen op de Pizza’s aan te vallen. Jetze Heun, Jeugdleider Leidse Bond, had de bestellijst keurig en korrekt aan de kok telefonisch doorgegeven. Op de een of andere manier kwamen er pizza’s door die niet besteld waren. Na enig kwartetten met de pizza’s tussen tafel 1 en 2 en extra aanvoer kon toch iedereen genieten van deze italiaanse verse traktatie. Jammer dat de borden zo glad waren!!! Dat vereiste extra oplettendheid tijdens het snijden.

Jetze kwam na het vele regelen ook toe aan zijn eigen pizza.

Wij bedanken Caissa/Hoorn voor de prachtige lokatie en goede organisatie. Ouders/begeleiders/Teamleiders/ouders/Salento hartelijk bedankt voor jullie steun. Een speciaal woord van dank voor Jetze Heun die alles prima geregeld had voor de Leidse Bond.

Over 2 jaar is de Leidse Bond organisator.

Groeten/meester Rob

 

2 reacties op “4-tallen Leidse Bond vallen buiten de prijzen
  1. Jetze schreef:

    charmante foto die laatste

  2. Jetze schreef:

    maar prachtig verslag
    en zeer gemotiveerde teams