3e Dag PK C: wat een ontknoping!!!

Zondag 16 februari moesten de spelers met pretenties hun troeven op tafel leggen. De dood of de gladiolen. Nu moest het gebeuren.Een uur eerder (11. 00 uur) werden de klokken o.l.v. Paul Oudshoorn ingedrukt voor de 6 e Ronde. En wat een ronde!!!

Lorin-Rhys

De broertjes Arnold, Lorin 1 punt meer dan Rhys, in een onderling duel. We waren gelijk wakker. Kon Rhys de tekst op zijn rode trui extra glans geven? Yes he can. Hij pakte het volle punt en daarmee kwam hij op gelijke hoogte als Lorin.

Abisan-Jona: remise

Katja-Maxime

Katja en Maxime, zus tegen broer. Katja haalde de partij naar zich toe en hield gelijke tred met Nora m.b.t. de Meisjestitel.

Ronde 7 moest de beslissing brengen. Lorin remiseerde. Rhys bouwde met wit tegen Katja een stelling op met aanvallende kansen. Bij een remise zouden Lorin en Rhys een barrage met snelschaakpartijen moeten spelen. Het wedstrijdreglement werd er voor alle zekerheid op na geslagen. Klokken werden geolied en gechecked op goede batterijen.  En toen gebeurde het: na een slagenwisseling van stukken behield Rhys het slotakkoord: een paardvork op Koning en Toren. Niet veel later streek Katja de vlag en feliciteerde zij haar tegenstander.

Rhys had op dag 3 een huzarenstukje opgevoerd, waardoor hij met recht “local hero” werd. Zeer verrassend met sterk spel werd 3e na berekening: Jonathan Vijver.

Door het verlies van Katja werd Nora Yeh de Meisjeskampioen C!!!

2e plaats Katja Venema; nr. 1 Nora Yeh ontbreekt vanwege eerdere gang naar huis

vlnr: Jonathan Vijver, Rhys en Lorin Arnold

Alle spelers bedankt voor jullie enerverende partijen en de winnaars van harte gefeliciteerd.

Jetze, Paul en Henk bedankt voor jullie geweldige inzet.

Uitslagen en standen kunnen jullie nalezen op: www.leisb.nl onder jeugd.

Groeten/meester Rob