2e dag PK C voert de spanning op

Op zaterdag 15 februari organiseerde LSG ook in het Denksportcentrum Leiden de 2e dag van het PK C. De 1e dag vond plaats op zondag 26 januari.

Er werd o.l.v. meester Rob sportief gestreden. De sfeer was prima en iedereen had zin in het vervolg. Er was nog van alles mogelijk. De leden van de kopgroep hielden elkaar nauwlettend in de gaten. In tegenstelling tot de E-categorie viel hier slechts 1 plaats voor het NK Jeugd Algemeen te verdienen.

gelijk een topduel in Ronde 4: Abisan-Lorin beide koplopers met 3 punten: 0-1

Otto-Rhys. Rhys (r) in kniezit of staande karakteristieke houding: 0-1

Tristan-Daniel

Het niveau van de partijen was van hoog niveau en bracht heel veel spanning te weeg.

Jonas-Nora

Jonas had tegen Nora een veelbelovende stelling opgebouwd. Een onachtzaamheidje van Jonas en Nora was er als de kippen bij: 0-1.

Katja-KuoKuo

Tobias-Jonathan

Tobias kwam in een eindspel met koningen en pionnen. Weliswaar 1 pion minder maar misschien waren er remise kansen. Jonathan, al wat meer door de wol geverfd, wist met oppositie-voering en tempodwang een bres in de witte stellig te slaan en promoveerde tot dame en de winst.

Maxime-Jona

Toen de middagronde 5 was gespeeld zag de top van het klassement er als volgt uit:

  1. Lorin Arnold 5 pt; 2. Rhys Arnold 4 pt; 3. Abisan Pancharajah en Jonathan Vijver 3,5 punt.  Ook bij de Meisjes was nog niets beslist. Zondag werd het bijltjesdag.