1e Teambattle LSG/Jeugd on line geeft teambuilding

Hierbij verslag van de eerste jeugd battle.

 

LSG Jeugd op de gedeelde 5e/6e plek bij eerste jeugd battle

 

Op zaterdag 2 mei was het dan zover: de eerste battle voor de LSG Jeugd. Dit concept is bij de senioren al een paar weken bezig en gelukkig nu ook voor de jeugd. Het platform www.lichess.org biedt de mogelijkheid om in teamverband een competitie tegen elkaar te spelen. Wanneer je een (gratis) account aanmaakt op lichess kun je je daarna aansluiten bij het team LSG Jeugd: https://lichess.org/team/lsg-jeugd.

Iedere zaterdag is er van 19.00 uur tot 20.00 uur een competitie tussen 10 jeugdclubs waar het speeltempo 5 minuten + 5 seconden increment is. Liefst 12 jeugdspelers van LSG namen deel aan de eerste editie.

Het begin was voortvarend met een paar snelle punten waardoor we lang bovenin mee speelden. We stonden zelfs even eerste!

Uiteindelijk werd het een gedeelde 5e/6e plaats. Een uitstekend prestatie voor een eerste keer met een voor velen nieuw speeltempo.

Volgende week zaterdag gaan we proberen dit resultaat te verbeteren! Er zal nog berichtgeving volgen wanneer dit toernooi is aangemaakt.

 

Voor de volledigheid de eindstand:

 

 

Om nog wat met dit tempo te oefenen zal er komende dinsdag 5 mei een snelschaaktoernooi plaatsvinden online op lichess.0rg  van 18.00 – 20.00 uur voor de LSG jeugdleden. Dit toernooi is te bereiken via de volgende link: https://lichess.org/tournament/q5EQ9Ckg

Groeten/meester Eelco