1 december surprise-avond bij LSG Jeugd

Op dinsdag 1 december j.l. waren er een aantal Sinterklaas surprises te noteren. Ook waren wij heel erg blij dat Jonas zich moedig toonde om weer naar onze clubavond te willen komen. Samen moeten wij het recentelijke grote verlies dragen en elkaar opvangen en weer sterker maken.Meester Henk geeft over de les in Stap 2 aan:

“Cinar heeft vandaag geluk, meester Henk kan al zijn tijd aan hem besteden.

Via het demonstratiebord worden de namen van de hokjes (schaakvelden) aangeleerd. Vervolgens komen er enkele willekeurige stellingen op het bord. We gaan aanvallen en verdedigen. Cinar leert dat er vier methoden van verdedigen zijn: WSTD.

W –     Weggaan

S   –     Slaan van de aanvaller

T   –     Tussenplaatsen

D   –     Dekken

Hierna maken we een begin met het werkboek Stap 1. De eerste pagina’s behandelen we snel. Daarna maken we pagina 16 “Sla een ongedekt stuk” en pagina 17 “Verdedigen – Sla de aanvaller”.

In de interne competitie speelt Cinar een degelijke partij. Zijn tegenstander maakt een onveilige dame uitval. Cinar slaat de dame en speelt de partij vervolgens rustig uit. Het valt op dat hij zijn zetten overweegt. Opmerkelijk, voor zijn leeftijd.

Na de interne competitie vervolgen we het oefenen in werkboek Stap 1. We maken pagina 19 “Toets – Herhaling A” en pagina 20 “Toets – Mix A”. Deze pagina’s zijn geheel gemaakt en geven geen problemen. We zijn lekker opgeschoten in werkboek Stap 1”.

Meester Eelco is in Stap 3+ verder gegaan met Hoofdstuk 6 Klein Plan. Het blijft moeilijke kost voor de leerlingen omdat nu niet echt 1 specifiek thema te ontdekken valt.

wat een topper die Jonas (R); hij pakt de draad weer goed op met een prima punt tegen Thijs

Hidde en Elyas (twee schoolmakkers van de Montessorischool Oegstgeest) komen op De Zwaluw/Stevenshof/Leiden een schaak-appeltje met elkaar schillen.

ze gaan er echt voor; er wordt nauwkeurig genoteerd in hun boekjes

KuoKuo stelt meester Chris voor onoverkomelijke problemen

KuoKuo ging fris en vol leuke ideeën uit de startblokken. Net toen meester Chris dacht e.e.a. te kunnen pareren was KuoKuo hem te vlug af. KuoKuo maakte het karwei vakkundig af! KuoKuo speelt trouwens regelmatig bij de senioren op vrijdag en behaalt daar ook goede resultaten.

En dan de verrassing van de avond. Het duel Davit-Ilya was meer dan prestige alleen. Davit die onlangs het diploma Stap 3+ behaalde zat boordevol zelfvertrouwen achter het bord. Ilya was al weken lang koploper bij de interne en kon in deze ronde niet meer ingehaald worden.

Davit (R)-Ilya: de vonken knetteren er van af

Davit blijft koel en weet Ilya te verslaan! Een spannende duel hoor. Ilya doet desondanks een serieuze gooi naar de grote Wisselprijsbokaal!

Even verder op knokken Christiaan en Benjamin op ieder veldje.

Christiaan-Benjamin

Uiteindelijk weet Benjamin een vol punt binnen te halen.

Benjamin uiterst geconcentreerd

Het duel Kaya- Saleh staat ook altijd garant voor doldwaze avonturen. Emoties worden her en der weggeslingerd.

2 vliegensvlugge spelers, die ook gas terug kunnen nemen op de belangrijke momenten

Kaya haalt de vis op het droge en verzekert zich van de 2e plaats in de Eindstand Deel 1.

En verder vielen de monden van menig trainer wagenwijd open toen ze stil stonden bij de partij Owen-Cinar. Cinar 5,5 jaar jong imponeerde door zijn geconcentreerde degelijke spel!

hier wordt meester Henk extra blij van; Cinar geeft blijk van prima schaakbegrip

Inmiddels zijn Hidde en Benjamin tot het eindspel gevorderd.

Elyas zet een voordelige stand om in een vol punt

 

1e helft interne LSG jeugd seizoen 2020-2021

Results of Round 11

 

Bd White Black Results
1 Davit Hovsepyan Ilya Sigida 1 – 0
2 Kaya Elewout Saleh Tleis 1 – 0
3 Hidde Brouwer Elyas Nyoto 0 – 1
4 Christiaan van Beek Benjamin van Haastert 0 – 1
5 Jonas Tolenaar Thijs van Duyn 1 – 0
6 Owen Hoogewerf Cinar Ergincan 0 – 1

 

Groeten/meester Rob