Jan-Willem de Jong wint Snelschaken Ronde 3

In totaal hadden 27 schakers behoefte de vorm voor Noteboom nog eens een keer goed te testen. Menigeen had vele lagen kleding aan want het concept was ditmaal dat een kledingstuk uit moest zodra er een blunder werd gespeeld. U begrijpt, het werd een hete avond waarop menigeen het koud had.

De trouwe lezer had natuurlijk al lang gezien dat er wat achterstallig onderhoud was ten aanzien van de einduitslagen van het snelschaken (ook van rondes 1 en 2). Dat is inmiddels ingehaald en op de uitslagenpagina van het Snelschaken is alles t/m ronde 3 nu bijgewerkt. Het format lijkt voor meer spanning te zorgen want elke ronde kende een andere winnaar (en prijs!).

De voorrondes leverden bittere strijd op. Zo kwam plotseling een jongeman met de prachtige achternaam Ketzetzis opdagen. Weliswaar ten tijde van ronde 3, maar vanaf 4 konden hij, een andere nieuwkomer Loek Veenendaal en Ivo Schoonman aan het toernooi meedoen. Bij het invoeren verslikte ik mij wel even toen de man met de mooie achternaam zijn rating opgaf. “I believe 2336 Fide …”.

Als u zich afvraagt wat de ranglijst was van de voorrondes dan kunt u gewoon even naar de uitslagen van de finalegroepen kijken. Die zijn ingedeeld op positie op de ranglijst na 10 voorrondes. Goed, de punten staan er niet bij, maar de ervaring leert inmiddels dat 6,5 punten je al bijna zeker in Groep 1 zetten. Onderzoek heeft aangetoond dat met 1x winnen veelal al groep 6 te halen is!

Werd er nog vals gespeeld? Natuurlijk. Zo liet een van de deelnemers blijken dat fossiele gassen helemaal niet uit de grond in Groningen hoeven te worden gehaald, maar gewoon in de mens opgeslagen liggen en zo nu en dan naar buiten komen. Ook probeerde een van de deelnemers, om zijn anonimiteit te waarborgen geef ik slechts een stukje van zijn achternaam, Fructuoso van der Vee…, heel handig een pion op a4 van het bord te meppen om deze vervolgens op a6 terug te plaatsen. Gelukkig hoefde de arbiter niet op te treden want die zat tegenover hem. Als sanctie moest Vincen aanhoren dat “de partij ook met de pion op a6 gewonnen voor zwart zou zijn geweest” wat bij menig omstander tot een lachsalvo leidde. Wie zou ooit kunnen denken dat de zin “de partij ook met de pion op a6 gewonnen voor zwart zou zijn geweest” uberhaupt tot gelach kan leiden. Nadat de ongelukkige pionnenommepper verklaard had dat alles 1 groot ongeluk was, ging er weer een kledingstuk uit en werd overgegaan tot de orde van de volgende ronde.

Ik verwacht van alle 27 deelnemers dat zij tijdens Noteboom bij de eerste 30 eindigen. Kan niet anders. En u herkent ze aan hun nieuwe kleren.

 

 

1 reactie op “Jan-Willem de Jong wint Snelschaken Ronde 3

  1. Ons mogelijk nieuwe lid (2336) zou inderdaad een aanwinst zijn. Hij speelde sterk en het kostte me vrij veel moeite om hem te verslaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*