Interne competitie ronde 2

Ook in ronde 2 wisten 40 schakers de speelzaal te vinden. Het waren er zelfs 41 maar Joris Kuipers werd slachtoffer van het feit dat alle schakers voor het eerst in de historie van de mensheid op tijd waren (aangemeld). Daardoor ging de regel in werking dat de laatste plek op de ranglijst een bye krijgt. Erg jammer voor Joris. De enige troost is dat het maar 1x per seizoen voorkomt. 

Ronde 2 was minstens even bloederig als ronde 1. Opnieuw zorgde Wim Zwinkels voor een verrassing. Deze keer vloerde hij Igor Coene. Na een rustige opening kon Wim op de damevleugel zijn pionnen voorwaarts sturen en de zwarte koning van Igor bevond zich in het centrum. Ondanks een haperende klok, de heren hadden een bijzondere instelling gekozen, bleef Wim in tijdnood rustig, won de zwarte dame en tikte het gedegen uit.

De dames hadden het sowieso zwaar. Marcel Mol ving de dame van Dirk Sikkel op het veld c6 terwijl de opening nog maar net voorbij was. Het is algemeen bekend dat dames op velden als b7 en b2 worden gevangen, maar een zwarte dame op c6 vangen zie je niet vaak.

Aart van de Peut speelde een fraaie aanvalspartij. Tegenstander Frans Erwich beging een enkele onnauwkeurigheid en Van de Peut kon zijn zware stukken op de h-lijn krijgen. Ook Michiel van Wissen is bedreven in de kunst van het aanvallen. Hij richtte al zijn stukken op de zwarte monarch van Albert Termeulen en onder zoveel druk gaat het bijna altijd wel mis. Opeens verdween er een dame in een doosje.

Aangezien ook in mijn eigen partij de dame van Adriaan Schouten op veld b7 werd opgesloten, begrijpt u wellicht de fixatie op dames. Het is maar goed dat in het echte leven er zorgvuldiger met dames omgegaan wordt.

Herman Heijboer speelde een keurig toreneindspel tegen Frank Korving. In dergelijke eindspelen, waarin in dit geval Heijboer een boer meer had, is het van belang dat je niet al je geld op 1 pion zet, maar op meer fronten tegelijk de tegenstander het leven zuur maakt. En zo geschiedde.

Als laatste waren Wim Heemskerk en Ernst Gevers bezig. Heemskerk had ergens in het middenspel 2 lichte stukken tegen een toren weten te verkrijgen. Aanvankelijk stonden de lichte stukken nog dicht bij de witte koning, maar toen ze eenmaal vrij werden gelaten en de zwarte koning gingen opzoeken, was het snel beslist. Het toonde maar weer aan hoe veel sterker 2 stukken doorgaans zijn dan de toren.

ps De stand vindt u overigens onder het kopje “Interne” en dan op 1e helft klikken. Of even hier klikken.

 

Uitslagen ronde 2

Bd White Black Results
1 Marcel de Jeu Justin Senders ½ – ½
2 Wim Zwinkels Igor Coene 1 – 0
3 Rudy van Wessel Henk van der Scheer 1 – 0
4 Chiel Kuiper Robin Schenkelaars 0 – 1
5 Arthur Belle Paul Dowit 1 – 0
6 Joop Bakker Vincent Schenkelaars 1 – 0
7 Michael Kubbenga Coenraad Spaans ½ – ½
8 Wim Heemskerk Ernst Gevers 1 – 0
9 Marcel Mol Dirk Sikkel 1 – 0
10 Frank Oei Johan Stins ½ – ½
11 Herman Heijboer Frank Korving 1 – 0
12 Bart van den Bosse Sander Koning 1 – 0
13 Aart van de Peut Frans Erwich 1 – 0
14 Rolf Corstjens Frank Hordijk 1 – 0
15 Erik Oosterom Daan Vernooy 1 – 0
16 Adriaan Schouten Robert Straver 0 – 1
17 Michiel van Wissen Albert Termeulen 1 – 0
18 Luuk Hoogeveen Stanley Bingen 1 – 0
19 Chris Molsbergen Rob Uittenbogaard 0 – 1
20 Chris de Weert Daan Binnendijk ½ – ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*