Interne competitie gestart!

Ronde 1 van de interne competitie bracht een hele hoop nieuwe gezichten naar de speelzaal. Voor het eerst in lange tijd hoorde je kort na de indeling: “Ben jij <naam>? Ah, dan spelen wij tegen elkaar”. De interne van LSG is een bijzondere. Al jarenlang is de range op de ranglijst in ELO circa 1400-1500 punten. Kortom, vanaf 1000 tot bijna 2500 kun je een tegenstander treffen. Hoewel uw verslaggever eerder het strijdtoneel moest verlaten, heb ik via via vernomen dat het tot sluitingstijd aangenaam is gebleven. Fijn, een keer een ronde zonder vechtpartijen achteraf in de kantine.

De uitslagen van ronde 1 zijn er natuurlijk wel, maar vallen een beetje in het niet bij Het Grote Gebeuren dat dit de eerste vrijdagavond was in de geschiedenis van LSG waarop een interne ronde werd gespeeld. De grootste verrassing was nog wel het onjuist spelen van de naam Eric/k op het indelingsformulier. Er deden er 3 mee deze ronde en het bestuur overweegt een Eric/k-stop in te voeren.

Schaaktechnisch heb ik niet veel gezien. Een enkele belachelijke snelle partij met een afschuwelijke opening daar gelaten. Het thema van de avond leek eindspelen te zijn want in menig partij werd een toreneindspel of eindspel met lichte stukken gespeeld. Een interessant ‘eindspel’ met zware stukken ontstond bij Van ’t Hof – Schelvis. Doordat beide koningen op de tocht leken te staan ging het niet zozeer om het aantal pionnen (die zijn pas van belang als je zware stukken gaat ruilen) maar om de matdreigingen. Uiteindelijk koos Schelvis voor een zetherhaling, maar in de analyse bleek dat zwart zijn koning naar een onwaarschijnlijk veld had kunnen brengen waar hij volkomen veilig had gestaan. Dat schaken is en blijft toch maar een malle sport.

Bij LSG hebben we de bijzondere eigenschap de uitslagen en stand niet te dicht bij elkaar te zetten. Voor de uitslagen kunt u verder naar beneden, maar voor de stand moet u toch echt ergens anders heen. Namelijk HIER.

Uitslagen ronde 1

Bd White Black Results
1 Eelco Kuipers Marcel de Jeu 1 – 0
2 Quirinius van Dorp Erik Schoehuijs ½ – ½
3 Wim Heemskerk Ik Oei 0 – 1
4 Eric van ’t Hof Richard Schelvis ½ – ½
5 Bert van der Marel Jonathan Faydi 1 – 0
6 Albert Termeulen Robert Straver 1 – 0
7 Erik Oosterom Manfred Kindt 1 – 0
8 Frans Erwich Puck de Wit 1 – 0
9 Luuk Hoogeveen Henk van der Scheer 0 – 1
10 Cas Kok Gregor Waskowsky 1 – 0
11 Frank Hordijk Daan Binnendijk ½ – ½
12 Chris de Weert Stanley Bingen 1 – 0
13 Gert Helfferich Michel Hubert 0 – 1
14 Koen van Lankveld Sikuan Lam 0 – 1
15 Rob Uittenbogaard Ronald van Vleuten 0 – 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*