Int. Deiszisaur Neckar Open

Traditie getrouw spelen tijdens de paasdagen enkele LSG leden mee tijdens het internationale schaaktoernooi van Deisizau. Dit jaar is Arthur Pijpers goed op dreef. Na zeven ronden staat hij nog altijd in de top van het klassement met 5½ punt, een punt minder dan de koploper Li (2730) en een half punt minder dan Naiditsch (2720), Schroeder (2435), Carow (2409) en Piorun (2546).
De laatste van dit viertal kreeg hij in de vierde ronde ronde te bestrijden. Arthur kwam erg goed te staan, maar met heel veel minder tijd op de klok vluchtte hij toch maar naar remise. Of de zet 32 Ke4 echt gespeeld is weet ik niet.

In de vijfde ronde kreeg Arthur de partij al snel cadeau. Na negen zetten was de partij eigenlijk beslist ook al bleef de tegenstander nog lang doorspelen.


Zondagochtend leek hij na fraaie offers zijn jonge tegenstander FM Jan-Christian Schroeder (2435) volledig te overspelen, maar opnieuw kreeg Arthur problemen met tijdgebrek, er wordt gespeeld zonder incremental. De partij is het naspelen zeker waard.

In de zevende ronde speelde Arthur tegen GM Roland Schmaltz (2495), die volgens mij het remise maken nog beter beheerst dan de webmaster

Voor belangstellenden zijn partij in de achtste ronde tegen IM Jacek Stopa (2537) is vanaf 9:00 live te volgen zowel via chessbomb als de site van de toernooi organisatie.
De tweede LSG-er in Deisizau is helaas minder succesvol. Raoul van Ketel staat met 3½ uit 7 in de middenmoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*