In memoriam Jorgen Henseler

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat ons lid en oud secretaris Jorgen Henseler is overleden. Hij was al enige tijd ziek maar bleef actief als schaker tot zeer recent, zowel in de interne als externe competitie.
Jorgen was in de jaren 80 al lid van onze vereniging. Tussen 1983 en 1985 kwam hij onder andere 16 keer uit voor LSG1 met de verdienstelijke score van 8,5 punt. Na zijn vertrek bij LSG bleef hij actief als schaker bij onder andere HSG. Ook kwam ik hem meerdere malen tegen op teletekst als hij het EK speelde. Een aantal jaren geleden werd Jorgen weer lid bij LSG. Al snel bood hij aan om de vacature van secretaris in het LSG bestuur te willen vervullen; een functie die hij tot december vorig jaar op een uitstekende wijze bekleedde.
In het schaken maar ook daarbuiten was hij constant bezig met leren, ontwikkelen en verbeteren. Jarenlang volgde hij schaaktrainingen maar hij schreef ook meerdere boeken. Onder andere het boek “Living Chess” over hoe het werken aan je zwakke punten in het aller daagse leven je een sterkere schaker kunnen maken. Een aantal van ons was in 2021 aanwezig bij de boekpresentatie.
Recent speelde hij voor LSG3 en voor LSG-B waarmee op een haar het kampioenschap gemist werd. Van dit laatste team was hij tevens teamleider. Jorgen was als schaker zeer gedreven en in de diverse competities een geduchte tegenstander voor velen van ons. En altijd heel erg vriendelijk. Onafhankelijk van het resultaat was het heel erg leuk om samen te analyseren en na te praten.
Aanstaande dinsdagochtend 23 mei om 11.15 uur zal in crematorium Rhijnhof te Leiden de uitvaart plaatsvinden. We gaan hem missen.

4 reacties op “In memoriam Jorgen Henseler

  1. Zo triest, zo’n ontzettend aardige man. Hij maakte er geen geheim van dat hij zeer ernstig ziek was, maar dat het zo snel zou gaan was toch wel enorm schrikken. Nog maar een maand geleden zaten we zij aan zij te schaken.
    Rust zacht, lieve Jorgen.

  2. Erg triest. Een zeer prettige en behulpzame persoon en ook een goede schaker. Hoewel al lange tijd ziek altijd positief. Een voorbeeld voor velen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*