iLSG verliest maar plaatst zich toch voor de finale

Bijna twee weken geleden, op zondagavond 16 maart om precies te zijn, speelde het internetschaakteam van LSG zijn laatste wedstrijd uit de voorrondes. Tegen het team met de vreemde naam “Frank, het wordt niets zonder jou!” werd verloren met 7 – 9. Vooraf was rekening gehouden met dit verlies, maar na afloop was er toch een gevoel van teleurstelling. Dit werd vooral veroorzaakt door het feit dat onze belangrijkste concurrenten van DJC Stein niet waren verschenen voor hún wedstrijd. Hierdoor dreigt het gehele kampioenschap een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Jammer.

iLSG heeft zich door deze omstandigheid wel eenvoudig geplaatst voor de finaleronde op 20 april. Deze finale zal wederom tegen “Frank, het wordt niets zonder jou!” worden gespeeld. De regels zijn wat apart: de finale gaat om 16 bordpunten, maar LSG neemt zijn voorsprong van 4 bordpunten uit de voorrondes mee! Dat betekent dat wij op 20 april kampioen worden indien wij minimaal 6½ bordpunt scoren. In theorie is het goed mogelijk dat de huidige nummer 3 op de ranglijst, ESG Dr. Max Euwe, uiteindelijk méér bordpunten behaalt dan nummers 1 en 2. Maar in dat geval zal ESG toch geen kampioen worden, omdat zij zich niet hebben geplaatst voor de finale.

Voor LSG is dit hele gebeuren een experiment. Nog niet eerder in het vijfjarig bestaan van dit KNSB internetkampioenschap voor clubteams deed LSG mee. Na een oproep vanuit het bestuur meldde zich in september een achttal spelers aan van uiteenlopende speelsterkte. Omdat dit kampioenschap wordt gespeeld tussen viertallen, onstond al snel de vraag welke doel LSG wilde nastreven: enerzijds wilden we natuurlijk wel proberen om kampioen te worden, anderzijds wilden we ook alle teamleden zoveel mogelijk de gelegenheid geven daadwerkelijk te spelen. Getracht is hierin een compromis te vinden door tegen sterke tegenstanders ook onze sterkste spelers op te stellen – en de andere spelers in de overige wedstrijd te laten uitkomen. In de laatste wedstrijd op 16 maart werd LSG vertegenwoordigd door Arthur, Linda, Bart en Ivo S. die gezamenlijk 9 van de 16 bordpunten binnenhaalden.

Op zondagavond 20 april om 19.00 uur dus de finale! Noteert u deze datum en tijd alvast in uw agenda, want het is erg leuk deze partijen live te volgen op internet. Hiertoe gaat u naar kamer 2 van de KNSB op de PlayChess server.

Meer informatie is hier te vinden: http://www.schaakbond.nl/internetschaak/clubcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*